Drukte op wegen in Europa in verband met vakantie

2 juli 2013

Dinsdag 2 juli 2013wegen in Europa

De ANWB waarschuwt automobilisten die de komende weekenden van plan zijn om op vakantie te gaan dat het extra drukker is dan normaal. De vakanties in Nederland zijn weer begonnen, vandaar de verwachte toeloop op de wegen in Europa.

Drukte op wegen in Europa

Nederlanders die het voornemen hebben om de komende weken op vakantie te gaan, moeten rekening houden met extra drukte op de wegen in Europa. In ons land krijgt de regio Noord vakantie, in België begint de bouwvak en bij onze oosterburen in Duitsland beginnen de schoolvakanties aankomende vrijdag. Met deze wijzigingen zal de drukte op de verschillende wegen in Europa fors toenemen.

Drukte in Nederland

Nederland ontspringt nog enigszins de dans qua drukte op de wegen. Wegwerkzaamheden en evenementen die aanstaande zijn zullen wellicht voor wat overlast zorgen, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen de vertragingen op de Nederlandse wegen dit jaar meevallen tijdens de vakantieperiode.

Kritieke punten in Europa

De ANWB heeft elk jaar een lijst met punten in Europa waar de kans op vertraging reëel is. Zo zullen automobilisten op vertragingen moeten rekenen bij de Gotthardtunnel in Zwitserland. Ook de wegen rondom Hamburg en de ringweg bij München zijn traditioneel knelpunten voor vakantiegangers die hun bestemming willen bereiken. In Frankrijk is de A1 van Lille naar Parijs in verband met werkzaamheden bij Lille een plaats waar er nog wel eens een uur vertraging opgelopen kan worden en in Oostenrijk stromen de wegen vol op de A10 van Salzburg naar München. Nederlanders die van plan zijn om naar Italië te gaan moeten rekening houden op de A14 van Bologna naar Rimini met vertraging.

Goed voorbereid op vakantie met Diks

Gaat u komende weken ook op vakantie? Denkt u hierbij aan het afsluiten van goede verzekeringen zodat u zeker weet dat u met een gerust hart op pad kunt. Met een goede reisverzekering weet u zich verzekerd van een goede dekking mocht er onverhoopt iets gebeuren. Misschien gaat u met de caravan op vakantie? Naast een doorlopende of kortdurende reisverzekering, kunt u er ook voor kiezen om een caravanverzekering af te sluiten. Een standaard caravanverzekering dekt schade door onder andere brand, diefstal en inbraak. Een speciale verzekering afsluiten voor een goedkopere caravan is vaak niet direct nodig. Maar bij een duurdere caravan is het zeer aan te raden. Bij Diks Verzekeringen kunt u verschillende caravanverzekeringen met elkaar vergelijken en desgewenst direct online afsluiten.

CIS_header

Wat is Stichting CIS?

Stichting CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Wat is dit voor stichting? Wat...

Lees meer
Schorsen-meerdere-jaren

Schorsen voor meerdere jaren mogelijk

Vanaf 3 januari van dit jaar is het mogelijk om een voertuig voor een...

Lees meer
VERHUIZEN

Is uw inboedel verzekerd tijdens een verhuizing?

Gaat u binnenkort verhuizen of bent u zich aan het oriënteren op een ander...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering!