Drukste dag van het jaar op Schiphol: 180.000 reizigers verwacht

26 juli 2013

Vrijdag 26 juli 2013 Schiphol

Schiphol verwacht topdrukte. Vrijdag 26 juli is de drukste dag van het jaar voor Schiphol. Volgens een woordvoerder zullen ongeveer 180.000 reizigers gebruik maken van de luchthaven.

1300 vluchten via Schiphol

Schiphol maakt zich op voor de drukste dag van het jaar. Er worden de hele zomer al extra medewerkers ingezet om de boel in goede banen te leiden. Alle balies blijven dan ook open om de reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Vrijdag zal een grote groep mensen op vakantie gaan en daarnaast komen er mensen terug van vakantie. Tot slot gebruiken passagiers Schiphol ook als overstaphaven naar een andere bestemming.

Zomermaanden hoogtepunt voor Schiphol

Volgens een woordvoerder zijn er de afgelopen tijd al drukke dagen op Schiphol geweest. Er worden naar schatting zo’n vijftien miljoen reizigers verwacht op Schiphol in de maanden juli, augustus en september. Om de wachtrijen wat draaglijker te maken, heeft de luchthaven een aantal acts ingezet om de mensen te vermaken. Zo zijn er onder meer goochelaars, zangers en dansers. Kleine kinderen kunnen de komst van Nijntje verwachten. Als de 180.000 reizigers gehaald worden, dan is dat een record. Het vorige record dateert van twee jaar geleden op 29 juli toen er 178.000 consumenten op de Nederlandse luchthaven waren.

Reisverzekering afsluiten via Diks.nl

Gaat u nog op vakantie? Dan is een reisverzekering een absolute must. U heeft de mogelijkheid om via Diks.nl een reisverzekering af te sluiten. U kunt de premie direct online berekenen en indien gewenst online de reisverzekering afsluiten. Diks.nl biedt zowel tijdelijke als doorlopende reisverzekeringen aan. Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat u niet meer kunt vergeten een reisverzekering af te sluiten. Daarnaast vallen geboekte vakanties binnen Nederland ook onder de dekking. U kunt de dekking zelf kiezen. Zo verzekert u alleen dat wat voor u van toepassing is.

CIS_header

Wat is Stichting CIS?

Stichting CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Wat is dit voor stichting? Wat...

Lees meer
Schorsen-meerdere-jaren

Schorsen voor meerdere jaren mogelijk

Vanaf 3 januari van dit jaar is het mogelijk om een voertuig voor een...

Lees meer
VERHUIZEN

Is uw inboedel verzekerd tijdens een verhuizing?

Gaat u binnenkort verhuizen of bent u zich aan het oriënteren op een ander...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!