Audi introduceert de digitale binnenspiegel

16 augustus 2012

Audi introduceert de digitale binnenspiegel Vanaf eind 2012 introduceert Audi de digitale binnenspiegel in het model R8 e-tron. Deze binnenspiegel zal ervoor zorgen dat men heldere beelden heeft.

Het is voor het eerst dat deze technologie wordt toegepast in een serieproductie. Voortkomend uit de racewagen Audi R18, waarmee het merk dit jaar de 24 Uur van Le Mans won.

Hoe werkt het

De R8 e-tron heeft geen achterruit en daarmee geen traditionele binnenspiegel. Dit wordt vervangen door de digitale binnenspiegel. De spiegel heeft een camera en een monitor. Een computer zorgt ervoor dat de geleverde beelden altijd contrastrijk en helder zijn. Zo wordt bijvoorbeeld in het donker voorkomen, dat de koplampen van andere auto’s verblinden. De bestuurder kan het systeem altijd dimmen of uitschakelen.

Hoe ziet het eruit

Audi zegt bovendien te werken aan mogelijkheden om in de toekomst ook andere informatie via het beeldscherm zichtbaar te maken. De compacte lichtgewicht camera is ondergebracht in een gestroomlijnde behuizing, die bij koud weer wordt verwarmd. Het objectief heeft een doorsnede van slechts een paar millimeter, maar bereikt wel een veel groter blikveld dan een gebruikelijke binnenspiegel, zegt Audi. De digitale beelden worden weergegeven op een kleurenscherm met een beelddiagonaal van 7,7 inch, die op de plaats van de binnenspiegel is aangebracht. Hierbij gaat het om een display met AMOLED-technologie (Active Matrix Organic Light Emitting Diode), afkomstig van ontwikkelingspartner Samsung Display Co. LTD en voor het eerst toegepast in een auto.

De digitale binnenspiegel heeft bij de 24 Uur van Le Mans in de sport-prototypes Audi R18 e-tron quattro en R18 ultra, waarmee Audi een drievoudige overwinning in de beroemde race behaalde, een premiëre beleefd. Onder de zware wedstrijdomstandigheden bleek het systeem betrouwbaar.

Bron: Automobiel Management

ZWARTE-DOOS

Nieuwe auto’s vanaf 2022 voorzien van zwarte doos

Vanaf 2022 moeten alle nieuwe auto’s die op de Europese markt komen, zijn voorzien...

Lees meer
betekenis-waarschuwingslampjes

Wat betekenen de waarschuwingslampjes in uw auto?

Het kan voor veel stress zorgen wanneer er een waarschuwingslampje op het dashboard van...

Lees meer
Keyless-entry

Auto met keyless entry

Uw auto openen, sluiten en starten zonder een autosleutel nodig te hebben. Waar het...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!