audi digitale spiegel

Audi introduceert de digitale binnenspiegel

16 augustus 2012

Vanaf eind 2012 introduceert Audi de digitale binnenspiegel in het model R8 e-tron. Deze binnenspiegel zal ervoor zorgen dat men heldere beelden heeft.

Het is voor het eerst dat deze technologie wordt toegepast in een serieproductie. Voortkomend uit de racewagen Audi R18, waarmee het merk dit jaar de 24 Uur van Le Mans won.

Hoe werkt het

De R8 e-tron heeft geen achterruit en daarmee geen traditionele binnenspiegel. Dit wordt vervangen door de digitale binnenspiegel. De spiegel heeft een camera en een monitor. Een computer zorgt ervoor dat de geleverde beelden altijd contrastrijk en helder zijn. Zo wordt bijvoorbeeld in het donker voorkomen, dat de koplampen van andere auto’s verblinden. De bestuurder kan het systeem altijd dimmen of uitschakelen.

Hoe ziet het eruit

Audi zegt bovendien te werken aan mogelijkheden om in de toekomst ook andere informatie via het beeldscherm zichtbaar te maken. De compacte lichtgewicht camera is ondergebracht in een gestroomlijnde behuizing, die bij koud weer wordt verwarmd. Het objectief heeft een doorsnede van slechts een paar millimeter, maar bereikt wel een veel groter blikveld dan een gebruikelijke binnenspiegel, zegt Audi. De digitale beelden worden weergegeven op een kleurenscherm met een beelddiagonaal van 7,7 inch, die op de plaats van de binnenspiegel is aangebracht. Hierbij gaat het om een display met AMOLED-technologie (Active Matrix Organic Light Emitting Diode), afkomstig van ontwikkelingspartner Samsung Display Co. LTD en voor het eerst toegepast in een auto.

De digitale binnenspiegel heeft bij de 24 Uur van Le Mans in de sport-prototypes Audi R18 e-tron quattro en R18 ultra, waarmee Audi een drievoudige overwinning in de beroemde race behaalde, een première beleefd. Onder de zware wedstrijdomstandigheden bleek het systeem betrouwbaar.

Bron: Automobiel Management

taxi-geschorst-kenteken

Taxi’s met geschorste kentekens in beslag genomen

Vanwege de coronacrisis valt er voor taxichauffeurs vaak weinig te rijden. Hierdoor kiezen taxibedrijven...

Lees meer
Autoverzekering voordelig

Overstappen van autoverzekering kan voordelig zijn

Vaak blijven consumenten jarenlang vastgeankerd bij een autoverzekeraar en betalen ze in bepaalde gevallen...

Lees meer
taxi-bpm

Vanaf 2020 geen teruggave BPM voor taxi’s

Vanaf 1 januari 2020 is het voor taxibedrijven niet meer mogelijk om BPM terug...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op