Door toename schades Avéro gedwongen tot premieverhoging

7 maart 2013

Donderdag 7 maart 2013

AveroDoor de toename van het aantal schades en een verhoging van het gemiddelde schadebedrag is Avéro Achmea genoodzaakt een premieverhoging van 10% toe te passen. Het gaat hierbij om de basispremie van de inboedel- en de woonhuisverzekering binnen het ‘Compleet bij Elkaar Pakket’. Deze premieverhoging zal ingaan vanaf 1 april 2013. Daarnaast zullen de basispremies van de watersportverzekering stijgen met 5%.

Forse toename van schades

Het besluit van Avéro Achmea tot premieverhoging komt voort uit een forse toename van schades aan waardevolle apparatuur binnen de inboedelverzekering. Zoals schade aan geluid- en beelddragers, computerapparatuur en beschadiging van mobiele apparatuur. Niet alleen de inboedelverzekering heeft te maken met een flinke stijging. Ook de woonhuisverzekering vertoont een verhoging van het aantal waterschades door neerslag, vorst en kapotte leidingen. De wijzigingen zullen in de toekomst ook invloed hebben op andere verzekeringen van het ‘Compleet bij Elkaar Pakket’. Het is bekend dat Avéro op een later tijdstip ook wijzigingen zal gaan aanbrengen in de Goed op Weg Autoverzekering en Klassiekerverzekering. Het is vooralsnog niet duidelijk of en welke gevolgen dit met zich mee zal brengen voor de hoogte van de premie.

Avéro past ook provisie aan

Niet alleen de premie van twee verzekeringen binnen het ‘Compleet bij Elkaar Pakket’ zijn aangepast. Ook de provisie binnen dit pakket heeft te maken gekregen met wijzigingen op bepaalde punten. Avéro geeft aan in een toelichting dat op enkele onderdelen de standaardprovisie is aangepast conform het provisiereglement voor reis-, aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering. Op deze manier ontvangen intermediairs van nu af aan gelijke provisies voor gelijksoortige werkzaamheden.

Bij premieverhogingen is het altijd aan te raden om goed te kijken naar de huidige afgesloten verzekeringen. Bij Diks Verzekeringen kan de consument verschillende inboedelverzekeringen vergelijken. Deze service is gratis en geheel vrijblijvend. Ook biedt Diks Verzekeringen de mogelijkheid om premies en voorwaarden van woonhuisverzekeringen te vergelijken.

leaseauto

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Bent u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende...

Lees meer
woning-verduurzamen

Extra lenen voor duurzaamheid?

Heeft u al een spaarpotje voor het verduurzamen van uw woning? Waarschijnlijk niet..

Lees meer
woz-waarde

Wat is de nieuwe WOZ-waarde van uw woning?

In de afgelopen periode heeft elke eigenaar van een woning met of zonder hypotheek...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw woonhuisverzekering