Automatisch activeren van geschorste voertuigen door RDW

2 april 2012

Wanneer u met uw voertuig voor langere tijd geen gebruik maakt van de openbare weg, kunt u het kenteken schorsen bij de RDW. De kentekenhouder is gedurende de schorsing vrijgesteld van de WA-verzekeringsplicht, de houderschapsbelasting en de APK-keuring. Schorsing kan volledig online worden geregeld op de website van de RDW. Daarna kan ook de autoverzekering worden stopgezet.

De schorsingsperiode geldt voor maximaal een jaar. Zes weken voor afloop daarvan kan een eventuele verlenging worden aangevraagd. Anders zal het kenteken automatisch administratief worden geactiveerd door de RDW. In dat geval dient u er zelf voor te zorgen dat ook de autoverzekering weer wordt geactiveerd. Dit gaat niet automatisch.

De verzekeringnemer krijgt daarover tijdig bericht van de RDW. Hij heeft dan voldoende tijd om voor een passende verzekering en APK-keuring te zorgen. Zo niet, dan volgt een boete wegens onverzekerd rijden. Deze bedraagt meestal € 380,00.

De RDW stelt de verzekeringnemer nog wel in de gelegenheid aan te tonen dat de boete onterecht was. Er kan immers administratief iets mis zijn gegaan. In dat geval moet door de verzekeringnemer een zogenaamde Artikel 34 verklaring worden overlegd. Daarin bevestigt de maatschappij dat het voertuig wel verzekerd was op het moment van de controle.

Het komt regelmatig voor dat verzekeringnemers na een boete alsnog een verzekering afsluiten. Het is dan vaak te laat, omdat een verzekeraar nooit met terugwerkende kracht een voertuig wil verzekeren en dus ook geen Artikel 34 verklaring afgeeft.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 194 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 88% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een autoverzekering.

Rating

Een autoverzekering afsluiten – Wat heeft u nodig?

Een autoverzekering afsluiten is niet ingewikkeld. U kunt op Diks.nl binnen een paar klikken...

Lees meer

Autoverzekering afsluiten bij lokaal verzekeringskantoor, of juist niet?

Een autoverzekering afsluiten kan bij een regionaal verzekeringskantoor. Maar houd er wel rekening mee...

Lees meer

De dashcam is in opkomst – Wat zijn de regels in Europese landen?

Met een dashcam kunt u vastleggen wat er vóór en/of achter uw auto gebeurt....

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekering!