Verkoop tweedehands cabriolets sterk gestegen

23 juli 2013

Dinsdag 23 juli 2013tweedehands cabrioletten

Het warme weer zou een factor kunnen zijn, maar de verkoop van tweedehands cabriolets is in het eerste half jaar explosief gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van VWE voertuiginformatie en -documentatie.

Tweedehands cabriolets in trek

Het percentage verkochte tweedehands cabrioletten is met negen procent gestegen ten opzichte van dezelfde cijfers vorig jaar. Er werden door autobedrijven in de maanden januari en juni ruim vijftienduizend tweedehands cabriolets verkocht. In tegenstelling tot de occasionmarkt, die een daling kende van 2,4 procent aldus het VWE voertuiginformatie en -documentatie in afgelopen week gepresenteerde cijfers.

Stijging dankzij tweede kwartaal

Dat er meer gebruikte cabriolets worden verkocht, is voornamelijk aan de cijfers van het tweede kwartaal toe te schrijven. Het eerste kwartaal kende namelijk in vergelijking met het eerste kwartaal in 2012 nog een krimp. Tweedehands cabriolets die nog steeds gretig aftrek vinden zijn onder meer de Volkswagen Golf. Die Fiat 500c kent een bliksemgroei, met maar liefst 183 procent is dit model met afstand de grootste stijger in de open auto markt. Consumenten die een dure smaak hebben en alsnog een tweedehands cabriolet willen aanschaffen neigen meer naar de Porsche 911 als nieuwe tweedehands auto. Hier werden er de afgelopen twee kwartalen in totaal 280 exemplaren van verkocht. Saillant detail is dat ondanks de afname van het aantal occasions, er wel een groei van 28 procent in de verkoop van dure open auto’s is geregistreerd.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 199 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 88% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een autoverzekering.

Rating

Keyless-entry

Auto met keyless entry

Uw auto openen, sluiten en starten zonder een autosleutel nodig te hebben. Waar het...

Lees meer
schade-expert

Wat doet een schade expert?

Als u schade aan uw auto heeft, wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk...

Lees meer
rijden-met-winterweer

Rijden met gladheid en sneeuw

De winter in Nederland is gearriveerd. Naast de kou en de vorst is er...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!