270 openbare oplaadpunten in Utrecht

25 oktober 2012

270 openbare oplaadpunten in UtrechtEr komen 270 openbare oplaadpunten in Utrecht. Ballast Nedam heeft de opdracht verkregen voor levering, exploitatie, beheer en onderhoud van de minstens 270 nieuw te plaatsen elektrische oplaadpunten in de gemeente Utrecht.

De opdracht is onderdeel van het actieplan Schoon Vervoer 2010 – 2014. Samen met Greenchoice, eNovates en Blue Corner zal Ballast Nedam deze opdracht realiseren. De aanleg van voldoende openbare oplaadpunten is onderdeel van het actieplan Schoon Vervoer van de gemeente Utrecht. De gemeente stimuleert met het actieplan Schoon Vervoer elektrisch rijden in Utrecht omdat het schoon, stil en zuinig is. Het succes van elektrisch vervoer hangt af van de beschikbaarheid van laadpunten. In opdracht van de gemeente Utrecht worden de oplaadpunten geplaatst op voor iedereen toegankelijke buitenruimtes die eigendom zijn van de gemeente Utrecht.

Hoe werkt het

Greenchoice levert groene stroom voor de oplaadpunten in de gemeente Utrecht. Deze stroom wordt opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. eNovates ontwikkelt en levert een brede waaier van oplaadsystemen zowel voor de veeleisende openbare sector als voor de thuisgebruiker. Door het integreren van de professionele software en de eNet Management Suite wordt de mogelijkheid geboden om de oplaadnetwerken efficiënt te beheren. De software wordt ingezet voor het beheer van het te realiseren laadnetwerk in Utrecht. Blue Corner is de eerste Belgische operator voor e-mobiliteit. In de gemeente Utrecht kan de eindgebruiker met een Blue Corner laadpas probleemloos opladen in de eigen stad en ver daarbuiten.

Verzekering afsluiten

Online via Diks Verzekeringen een autoverzekering afsluiten? Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.

Bron: Automobielmanagement