Twee derde van caravans wordt niet gecontroleerd

9 juli 2013

Maandag 8 juli 2013caravans

Er gaan jaarlijks ongeveer 500.000 Nederlanders op vakantie met een caravan. Twee derde van die caravans wordt niet of nauwelijks gecontroleerd op eventuele mankementen door de eigenaar volgens de Bovag.

Politiecontrole op caravans

Afgelopen weekend vond er een grootscheepse politiecontrole op caravans, campers en aanhangers plaats op de N57 vanuit Rotterdam richting Zeeland. De politie haalde bijna 150 caravans, campers en auto’s met een boottrailer van de weg. Er werden in totaal ongeveer 50 boetes uitgedeeld en 25 consumenten kregen een waarschuwing van de politie. De komende weekenden zal de politie wederom streng gaan controleren in de verschillende regio’s. Ook de ANWB en Bovag zullen bestuurders helpen met tips om hen goed voorbereid op pad te laten gaan. Dit moet de verkeersveiligheid ten goede komen op de Nederlandse en Europese wegen.

Caravans blijven te lang in stalling

Volgens Tom Huyskens van de Bovag blijven de caravans te lang in de stalling staan. “Mensen willen graag snel op vakantie en daarom worden de caravans niet of nauwelijks gecontroleerd.” Enkele gevolgen van caravans die te lang blijven stilstaan zijn onder meer banden die uitdrogen met als consequentie dat er scheurtjes in komen. “Op deze manier werk je een klapband in de hand.” Volgens Huyskens is een goede voorbereiding daarom belangrijk. De boetes die afgelopen weekend zijn uitgedeeld hadden voornamelijk betrekking tot overbelading, niet de juiste spiegels gebruiken en onjuiste papieren in bezit hebben.

Caravanverzekering van Diks.nl

De vakantie staat weer voor de deur. Bent u van plan om er met de caravan op uit te trekken? Zorg er dan voor dat deze goed verzekerd is. Wanneer uw caravan of aanhanger is gekoppeld aan uw auto waarvoor u een autoverzekering heeft afgesloten, dan is deze gratis meeverzekerd met de auto voor wat betreft de wettelijke aansprakelijkheid. Op het moment dat de caravan of aanhanger niet is aangekoppeld aan uw auto maar er wordt toch schade mee veroorzaakt dan vergoedt uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren dit (ten delen) en/of de aansprakelijkheidsverzekering die u aanvullend kunt afsluiten voor uw aanhanger of caravan. Wordt er schade toegebracht aan uw caravan of aanhanger (bijvoorbeeld als deze op de camping staat gestald) dan valt deze niet onder de autoverzekering en krijgt u alleen uitgekeerd indien u een caravanverzekering heeft afgesloten. Heeft u dit niet gedaan, dan rest u niets anders dan de schade zelf of via uw rechtsbijstandsverzekeraar te verhalen op de schadeveroorzakende partij.

 

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 7 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 85.7% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 6 voor een caravanverzekering.

Rating

leaseauto

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Bent u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende...

Lees meer
woning-verduurzamen

Extra lenen voor duurzaamheid?

Heeft u al een spaarpotje voor het verduurzamen van uw woning? Waarschijnlijk niet..

Lees meer
woz-waarde

Wat is de nieuwe WOZ-waarde van uw woning?

In de afgelopen periode heeft elke eigenaar van een woning met of zonder hypotheek...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering!