Wat houdt de winterstop dekking bij een motorverzekering in?

Veel motorrijders rijden niet gedurende de winter. Vanwege de slechte weersomstandigheden blijven de meeste motorrijders toch binnen. Ook de kans op ongelukken is groter.

 

Motor in stalling wel gedekt

Tijdens de winterstop periode dient uw motor in de stalling te staan. Deze risico’s zijn gewoon verzekerd. Wordt uw motor gestolen? Of u heeft andere schade terwijl uw motor in de stalling staat? En deze schade zou normaal gewoon verzekerd zijn? Dan is deze schade ook tijdens de winterstop gewoon verzekerd.
De winterstop dekking loopt van 15 december tot 1 maart. Kiest u voor de winterstop? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden.

  • 10% Korting op de hoofddekking (Wa, Wa-plus, Allrisk)
  • Rij-risico is niet verzekerd tijdens de winterstop
  • Diefstal en opslag/stalling risico is wel verzekerd.

Kenteken ook schorsen tijdens winterstop?

U hoeft uw motor tijdens de winterstop niet tijdelijk te schorsen bij het RDW. Gaat u toch de openbare weg op en u veroorzaakt schade? Dan bent u niet verzekerd, ook schade die u veroorzaakt aan andere is dan niet verzekerd.

 

Soms is het beter om geen winterstop dekking te nemen

De seizoenen veranderen tegenwoordig. Hierdoor kan het nog heerlijk zijn om in december met de motor te rijden. Voor diegene die flexibel willen zijn adviseren wij om geen winterstop dekking te kiezen. Zo kan je zelf bepalen wanneer je met de motor de weg op wilt.

Klanten over een motorverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 36 reviews
jw van mil
duidelijk te volgen
Maarten van der Werff
na het afsluiten van mijn motorfietsverzekering was ik niet helemaal eens met de polisvoorwaarde, Laura heeft mij hierin geholpen en mee gekeken naar andere verzekeringen. dit zelfs met succes!
Carla
simpel en eenvoudig voor de klant.

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!