Wat is de ongevallen-opzittendenverzekering voor een motor?

De opzittenden op een motor zijn slecht beschermd bij een ongeval. Bij een ongeluk is de kans op letsel relatief groot. Een ongevallen-opzittendenverzekering is een aanrader als aanvullende dekking op een motorverzekering. Mede ook omdat je als bestuurder ook nog verantwoordelijk bent voor jouw passagier.

Bij overlijden van één van de opzittenden, volgt er een uitkering. Het gaat om een bedrag van €5.000 per opzittende. Bij blijvende invaliditeit volgt er ook een uitkering. Deze bedraagt €10.000 per opzittende. Je kunt de verzekering afsluiten voor twee of drie opzittenden.

De bestuurder zelf is ook verzekerd

Als passagier heb je in veel gevallen de ongevallen-opzittendenverzekering niet nodig. Je kunt de tegenpartij of de bestuurder van de motor waar je op zit aansprakelijk stellen voor de schade. Helaas ligt het vaak niet zo eenvoudig en zijn het soms zeer langlopende processen. De ongevallen-opzittendenverzekering heeft voor de passagier(s) zeker een toegevoegde waarde. Voor de bestuurder is het ook een nuttige verzekering. Bij overlijden of letsel door een eigen stuurfoutje, kan de eigen motorverzekering niet aangesproken worden voor een financiële compensatie. De ongevallen-opzittendenverzekering keert gewoon uit.

De schade opzittendenverzekering is een aanvullende verzekering met een ruimere dekking. Deze verzekering keert bijvoorbeeld bij zwaar letsel niet eenmalig een vast bedrag uit. Deze verzekering draagt de werkelijke financiële schade die ontstaan is door het ongeval. Ook keert deze verzekering uit bij materiële schade. De premie is hoger, maar de dekking is ook veel ruimer.

Klanten over een motorverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 37 reviews
Alexandru
Had net een volledige casco-verzekering voor een motorfiets en kon niet gelukkiger zijn met het proces. Het is net zo eenvoudig als verwacht
Henk Brouwer
Gemakkelijke manier om je verzekering op te zeggen.
jw van mil
duidelijk te volgen

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!