Kosten motorverzekering: waar kunt u op rekenen?

Maandelijks betaalt u kosten voor de motorverzekering. De truc is om de kosten voor de motorverzekering zo laag mogelijk te houden. Het klinkt als een zoektocht, maar dat valt reuze mee. Op Diks.nl kunt u meerdere verzekeraars vergelijken en eenvoudig de meest geschikte verzekering kiezen.

 

Gebruikt u de motor alleen in de zomer? Minder kosten voor uw motorverzekering

Bent u een mooi weer rijder? In dat geval kunt u besparen op de kosten van de motorverzekering. Als u toch niet op de motor rijdt in de periode van 1 december tot 1 maart, kunt u de winterdekking uit de motorverzekering weg laten. Hier is de verzekeraar blij mee, want met winterse omstandigheden is de kans op een ongeval groter in vergelijking met de meer zomerse periode. De verzekeraar zal dit kleinere risico belonen met lagere kosten voor de motorverzekering. Een effectieve manier om goedkoper uit te zijn.

Welke kosten komen er nog meer kijken bij het hebben van een motor?

Wij kunnen u laten besparen op de kosten van de motorverzekering, maar er zijn natuurlijk meer kosten. Voor de motorrijtuigenbelasting moet u rekenen op een bedrag van €29 to €31 per 3 maanden. Afhankelijk van hoe intensief u de motor gebruikt komt u voor een redelijke nieuwe motorfiets voor het onderhoud ongeveer uit op een bedrag van €300 per jaar. Voor oudere motoren zullen de kosten hoger of zelfs veel hoger uitvallen. Onderschat de uitgaven voor geschikte kleding niet. Hier moet u niet op bezuinigen, want met de juiste kleding kunt u zwaar letsel voorkomen.

Alleen al een pak brengt kosten van €600 tot €1.000Pagina bekijken met zich mee. In totaal komt u al in de buurt van de €2.000. Afhankelijk van de eisen van de verzekeraar kunnen de kosten van goede sloten in de tientallen of zelfs honderden euro’s lopen.

Tips om kosten op uw motorverzekering te besparen

Gaat u toch nooit rijden in de winter? Kies dan een motorverzekering met een winterstop. Heeft u uw motor al verzekerd? Waarschijnlijk kunt u goedkoper. Er is maar één manier om daar achter te komen, namelijk door te vergelijken. Op Diks.nl kiest u niet alleen de motorverzekering tegen de laagste kosten, u kiest ook de motorverzekering met de ruimste dekking. Met schadevrije jaren kunt u de premie nog verder verlagen. Deze kunnen ook opgebouwd zijn met bijvoorbeeld een auto. Door het gebruiken van schadevrije jaren kunt u een grote hap uit de kosten nemen.

 

Wat kost een WA motorverzekering?

Om u een indruk te geven van de hoogte van de kosten van de WA motorverzekering hebben wij de kosten berekend van twee zeer uiteenlopende situaties. De uitgangspunten en de uitkomsten  zijn als volgt:

Het is een indicatieve premie vastgesteld aan de hand van een steekproef.
Merk en type motor     Honda CBF 600S    Kawasaki Z900 ABS
Bouwjaar                                                          2005                                                     2017
Nieuwwaarde                                                 €8.300    €9.600
Dagwaarde                                                       €1.000€6.700
Leeftijd bestuurder   4040
Opgebouwde schadevrije jaren  130
Goedkoopste WA-verzekering€2,49 p/mnd*    €6,93 p/mnd*
Bij verzekeraar   Allianz                                                 Reaal

Wat kost een WA + beperkt casco motorverzekering?

In vergelijking met de WA-verzekering biedt deze een ruimere dekking. Bijvoorbeeld schade door diefstal is ook meeverzekerd. De ruimere dekking krijgt u al voor een iets hogere premie. Ook voor deze verzekeringsvorm hebben wij weer twee motoren tegenover elkaar gezet. Ook ziet u welke motorverzekering de laagste kosten met zich meebrengt.

Het is een indicatieve premie vastgesteld aan de hand van een steekproef.
Merk en type motorHonda CBF600SKawasaki Z900 ABS
Bouwjaar2005                                                     2017
Nieuwwaarde€8.300 €9.600
Dagwaarde€1.000   €6.700
Leeftijd bestuurder4040
Opgebouwde schadevrije jaren130
Goedkoopste WA-verzekering   €4,23 p/mnd*    €20,28 p/mnd*
Bij verzekeraar       De Goudse   Allianz

Wat kost een allrisk motorverzekering?

De allrisk motorverzekering (WA + volledig casco) is de polis met de ruimste dekking. Naast een uitkering bij diefstal krijgt u uw schade ook uitgekeerd als de schade is veroorzaakt door uw aansprakelijkheid. Deze verzekeringsvorm wordt vooral gekozen voor nieuwe motoren en voor oudere motoren met nog een hoge waarde. Hieronder een overzicht met de premieverschillen.

Het is een indicatieve premie vastgesteld aan de hand van een steekproef.
Merk en type motorHonda CBF 600SKawasaki Z900 ABS
Bouwjaar20052017
Nieuwwaarde€8.300€9.600
Dagwaarde€1.100€6.700
Leeftijd bestuurder4040
Opgebouwde schadevrije jaren130
Goedkoopste WA-verzekering€14,68 p/mnd*  €72,60 p/mnd*
Bij verzekeraarEuropeesche                                   Reaal

Klanten over een motorverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 37 reviews
Alexandru
Had net een volledige casco-verzekering voor een motorfiets en kon niet gelukkiger zijn met het proces. Het is net zo eenvoudig als verwacht
Henk Brouwer
Gemakkelijke manier om je verzekering op te zeggen.
jw van mil
duidelijk te volgen

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!