Veelgestelde vragen bij een motorverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mitsen en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn altijd leidend.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, WhatsApp of Messenger.

Wanneer kan ik een motor als oldtimer verzekeren?

Wanneer uw motor 20 jaar of ouder is, u niet meer dan 7500 kilometer per jaar rijdt en u een ander motorvoertuig voor het dagelijks gebruik heeft, komt u in aanmerking voor een oldtimer motorverzekering.

De verzekeraar zal daarnaast als voorwaarde stellen dat de motor hobbymatig gebruikt wordt. Dit betekent geen woon-werkverkeer of dagelijks gebruik.

Voldoet u niet aan bovengestelde eisen? Dan is uw motor te verzekeren op een reguliere motorverzekering.

Wat is een winterstop dekking?

Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kunt u op de premie van de motorverzekering besparen door te kiezen voor een winterstop dekking. Hierbij is schade ontstaan door het rijden met de motor niet gedekt gedurende de winter. Meestal is dit van 15 december tot 1 maart. Schade door brand of diefstal vanuit de garage is dan wel gedekt.

Als u het hele jaar met de motor rijdt, is de winterstop dekking niet handig. U kunt bij de offerte aangeven of u hiervan gebruik wenst te maken. Lees hier meer over de winterstop dekking.

Wat zijn de diefstal eisen voor een motor?

De diefstal eisen bij een motorverzekering verschillen per verzekeringsmaatschappij. U kunt de eisen terugvinden in de polisvoorwaarden die op uw motorverzekering van toepassing zijn. De diefstal eisen zijn alleen van toepassing op de WA beperkt casco en WA casco (allrisk) dekking.

ART categorie 4 goedgekeurd slot

Alle verzekeringsmaatschappijen stellen in ieder geval een ART categorie 4 goedgekeurd slot als minimale verplichting.

Voor wie is de opzittendenverzekering?

De opzittendenverzekering geldt zowel voor de bestuurder, de duopassagier als de inzittende(n) van een zijspan en is een belangrijke aanvullende dekking bij een motorverzekering. Deze opzittendenverzekering is extra belangrijk voor de bestuurder, omdat deze de schade bij eigen schuld niet op de tegenpartij kan verhalen. De verzekering vergoedt de werkelijk geleden schade zoals kosten van aanpassing, medische behandeling en inkomstenderving.

Hoe bepaal ik het vermogen van mijn motor in KW?

Bij het berekenen van een premie voor een motorverzekering kan de verzekeringsmaatschappij vragen om het aantal KW’s.

Bij nieuwere motoren staat het vermogen in KW op het kentekenbewijs vermeld. Voor oudere motoren kunt u aantal PK’s delen door 1.37 om tot het aantal KW’s te komen.

Bijvoorbeeld: 100 PK = 74 KW.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

8.2

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 26 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 100% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 8.2 voor een motorverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!