Hoe beveiligt u uw motor tegen diefstal?

Met de juiste motorverzekering is de motor verzekerd tegen diefstal. De verzekeraars kunnen beveiligingseisen stellen. Aanvullend kunt u ook nog extra voorzieningen treffen. Hoe maakt u het de dieven zo moeilijk mogelijk?

Diefstal van uw motor kan u overkomen, maar het is wel erg frustrerend. U bent zuinig op uw motor en iemand anders steelt uw bezit. Alleen om dat te voorkomen wilt u uw motor al zo goed mogelijk verzekeren. De verzekeraar keert afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm wel uit, maar voorkomen van diefstal is beter.

Wat zijn de beveiligingseisen van de verzekeraar?

De eisen kunnen verschillen per verzekeraar, maar op hoofdlijnen stellen ze dezelfde beveiligingseisen. De beveiliging van motoren kunnen we onderverdelen in sloten en ingebouwde beveiligingssystemen. Wat betreft de sloten eisen verzekeraars vaak zogenaamde ART-sloten. Dit is een keurmerk waar de kwaliteit van de sloten uit blijkt. De kwaliteit loopt van één ster (een minimale beveiliging) tot vijf sterren (sloten voor het thuis stallen). Bij de ingebouwde beveiliging gaat het om de zogenaamde SCM-beveiliging. Ook hierbij is er weer een klasse-indeling. Welke er wordt geëist is mede afhankelijk van de waarde van de motor.  Bij het afsluiten van een motorverzekering geven de verzekeraars aan welke klasse ze eisen.

Zorg voor een goede motorverzekering voor als het toch mis gaat!

Voor een diefstaldekking heeft u een WA + beperkt casco of WA casco motorverzekering nodig. De premieverschillen tussen de diverse verzekeraars zijn groot. Dus vergelijk eerst voordat u een keuze maakt. Op Diks.nl vergelijken wij meerdere verzekeraars. Maak gebruik van onze vergelijkingstool om te voorkomen dat u teveel betaalt.

Bereken direct de premie voor uw motorverzekering