Hoe beveiligt u uw motor tegen diefstal?

Met de juiste motorverzekering is de motor verzekerd tegen diefstal. De verzekeraars kunnen beveiligingseisen stellen. Aanvullend kunt u ook nog extra voorzieningen treffen. Hoe maakt u het de dieven zo moeilijk mogelijk?

Diefstal van uw motor kan u overkomen, maar het is wel erg frustrerend. U bent zuinig op uw motor en iemand anders steelt uw bezit. Alleen om dat te voorkomen wilt u uw motor al zo goed mogelijk verzekeren. De verzekeraar keert afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm wel uit, maar voorkomen van diefstal is beter.

Wat kunt u nog extra doen tegen diefstal?

De eisen van de verzekeraar moet u minimaal aan voldoen, maar door kleine aandachtspuntjes kunt u de kans op diefstal van de motor nog verder verkleinen. Voor het stelen zoeken ze naar een eenvoudige prooi. U kunt de kans op diefstal verkleinen door uw motor minder interessant te maken voor diefstal. Wij sommen een paar tips op:

  • Zorg voor een upgrade van de verplicht gestelde beveiliging;
  • Parkeer de motor alleen op plaatsen waar veel mensen lopen. Geef ze niet de kans om in alle rust uw motor te stelen;
  • Gaat u de motor langere tijd niet gebruiken? Zorgt voor een stalling binnen;
  • Veranker de motor met de grond of een paal;
  • Graveer het kenteken in het frame. Dit maakt de motor minder waardevol voor dieven;
  • Maak gebruik van een remschijfslot.

Zorg voor een goede motorverzekering voor als het toch mis gaat!

Voor een diefstaldekking heeft u een WA + beperkt casco of WA-cascomotorverzekering nodig. De premieverschillen tussen de diverse verzekeraars zijn groot. Dus vergelijk eerst voordat u een keuze maakt. Op Diks.nl vergelijken wij meerdere verzekeraars. Maak gebruik van onze vergelijkingstool om te voorkomen dat u teveel betaalt.

Bereken direct de premie voor uw motorverzekering