WA Beperkt casco dekking voor een motorverzekering

De WA beperkt casco wordt vaak gekozen voor oudere motoren die nog wel een hoge waarde hebben, maar waarvoor de all risk dekking niet meer uit kan. Ook motoren met een waarde van nog maar een paar duizend euro kun je nog goed verzekeren met deze verzekeringsvorm.

Wat mag jij van de WA beperkt casco verwachten?

Eigenlijk bestaat deze verzekering uit twee verschillende dekkingen. Ten eerste de verplichte WA verzekering. Dit deel van de motorverzekering keert uit bij schade aangericht aan anderen met de verzekerde motor. Het tweede deel is de beperkt casco. Je krijgt een uitkering bij schade aan jouw motor door een aantal opgesomde schadeoorzaken. Op onderdelen kunnen er verschillen zitten tussen de verzekeraars, maar in hoofdlijnen komt de beperkt casco erop neer dat er een uitkering volgt bij:

  • Brand
  • Ontploffing
  • Stormschade en hagelschade
  • Natuurrampen
  • Bliksemschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Diefstal, oplichting en joyriding

Kiezen voor de WA beperkt casco of de WA?

De WA beperkt casco biedt een ruimere dekking, maar de premie is natuurlijk ook hoger dan de WA motorverzekering. Door het vergelijken kom je erachter wat het verschil in premie is. Bij een klein verschil doe je er verstandig aan te kiezen voor de ruimere WA beperkt casco. Het verschil in premie valt in het niet als je motor wordt gestolen of de motor raakt beschadigd door storm. Bij een te groot premieverschil kies je voor de WA dekking.

Toch maar de all risk motorverzekering?

Bij een ongeval door jouw schuld krijg je met de WA beperkt casco niet jouw eigen schade uitgekeerd. De uitkering volgt wel uit de all risk motorverzekering. In plaats van de beperkt casco kiezen voor de all risk verzekering is dus zeker een toevoeging wat betreft de dekking. Ook hierbij geldt weer dat de all risk motorverzekering duurder is. De extra premie moet opwegen tegen de ruimere dekking. Dit is ook weer een kwestie van vergelijken en een afweging maken. Met veel schadevrije jaren wordt het verschil tussen beide dekkingen kleiner.

Dekkingen:

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

8.2

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 26 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 100% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 8.2 voor een motorverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw motorverzekering!