Zwarte lijst verzekering

Wij krijgen vaak de vraag van klanten, dat zij het idee hebben dat zij op de “zwarte lijst van een verzekering” staan, zoals dit in de volksmond wordt genoemd, wegens teveel schades of het niet betalen van de verzekeringspremie. Voor de duidelijkheid er bestaat geen zogeheten “zwarte lijst” voor verzekeringen.

U kunt wel geregistreerd worden bij de stichting CIS wanneer u een claim heeft ingediend bij uw verzekeraar. De schuldvraag is hierbij niet van belang of wanneer u fraude heeft gepleegd bij het claimen van een schade.

Waar staat CIS voor?

CIS is de afkorting voor Centraal Informatie Systeem. Verzekeraars en gevolmachtigden kunnen registraties in deze landelijke databank zetten. De bedoeling van deze databank is om risico’s beheersbaar te maken en fraude zoveel mogelijk te voorkomen.

Wanneer een verzekeraar u registreert bij Stichting CIS zal zij u hier schriftelijk van op de hoogte stellen. Zij attendeert u er dan ook op dat u de bijzonderheden moet melden bij het aanvragen van een nieuwe verzekering.

Waarom sta ik geregistreerd bij CIS?

U kunt om verschillende redenen geregistreerd staan bij Stichting CIS. Dit kan te maken hebben met onder andere fraude, schades en rijontzeggingen. Via de website van CIS kunt u nakijken hoe u inzage kunt opvragen in uw eigen dossier. Dit gaat per post en u dient een kopie van een geldig legitimatiebewijs bij te voegen.

De verzekeraars mogen aan Diks Verzekeringen geen informatie geven over de inhoud van uw CIS-registratie. Dit heeft de maken met de privacy wetgeving.
Wat zijn mijn mogelijkheden qua inboedelverzekering wanneer ik een CIS-registratie heb?

Vaak is acceptatie bij reguliere verzekeraars lastig met een CIS-registratie. Wij kunnen in dit geval voor de inboedel (en de overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen. 1 van de voorwaardes is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald.

Kunt u zich nergens verzekeren?

Wij hebben voor de volgende verzekeringen mogelijkheden voor u. Ook al bent u geregistreerd.