Taxatierapport

Bent u op zoek naar een oldtimer taxatie? Wij hebben diverse tarieven waarbij de oldtimer verzekerd is op basis van de taxatiewaarde. U kunt bij ons een taxatie aanvragen voor uw oldtimer. Het verzekeren op taxatiewaarde is niet mogelijk op een WA dekking.

Oldtimer Taxatie aanvragen

Om uw trotse bezit naar juiste waarde te taxeren en te verzekeren op een oldtimerverzekering verlangt een verzekeringsmaatschappij een taxatierapport. Het taxatierapport dient uitgevoerd te worden door een gecertificeerde register taxateur, conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. Indien u zelf een taxatierapport wilt regelen treft u onderstaand per verzekeringsmaatschappij, waar de taxateur aangesloten dient te zijn:

Naam verzekeraarAangesloten bijBij afsluiten rapport niet ouder danGeldigheid rapport vanaf taxatiedatum
ASRErkende taxateurBinnen 4 weken3 jaar
BovemijNIVRE/VRT/TMV/FEHAC6 maanden3 jaar
EuropeescheNIVRE/VRT/TMV/FEHAC6 maanden3 jaar
IAKNIVRE + 4 foto's1 jaar3 jaar
LondonVRT/TMV6 maanden3 jaar
NedascoNIVRE/VRT/FEHAC90 dagen3 jaar
ReaalNIVRE/FEHAC90 dagen3 jaar
TurienNIVRE/VRT/TMV6 maanden3 jaar
UnigarantVRT/TMV1 jaar3 jaar
SAA SemiErkend taxateur6 maanden3 jaar
SAA HobbyErkend taxateur6 maanden3 jaar
TVMErkend taxateur3 jaar3 jaar

LET OP! Bepaalde taxateurs zijn uitgesloten:

Bij een aantal taxateurs is gebleken dat zij ‘bovenmatige’ taxaties verzorgen. Met andere woorden, er wordt een te hoge waarde voor het voertuig vastgesteld. Naar aanleiding van deze gegevens is door onze volmachtgevers besloten om rapporten van de volgende taxateurs niet meer te accepteren:

Bij een aantal taxateurs is gebleken dat zij ‘bovenmatige’ taxaties verzorgen. Met andere woorden, er wordt een te hoge waarde voor het voertuig vastgesteld. Naar aanleiding van deze gegevens is door onze volmachtgevers besloten om rapporten van deze taxateurs niet meer te accepteren.

Bij twijfel adviseren wij u altijd navraag te doen of een rapport van een bepaalde taxateur door de verzekeringsmaatschappij zal worden geaccepteerd.

Vraag dus altijd naar de juiste gecertificeerde register taxateur, anders heeft uw rapport geen waarde. Over het algemeen heeft een taxatierapport een geldigheidsduur van 24 tot 36 maanden, dit is afhankelijk van de betrokken verzekeraar.

Erkende taxateurs :

De volgende taxatierapporten worden in ieder geval door de maatschappijen geaccepteerd:

Overzicht organisaties:

NIVRE

NIVRE staat voor het Nederlands Instituut van Register Experts. NIVRE streeft naar een hoogwaardige dienstverlening door middel van permanente educatie. waarmee het vakmanschap, de kennis en professionaliteit terug te zien is in de hedendaagse markt.

VRT

De Stichting VRT stelt zich ten doel door middel van het regelmatig organiseren van workshops en seminars, de vakbekwaamheid, deskundigheid en integriteit van taxateurs te bevorderen en in stand te houden.

TMV

Voor taxatierapporten, bemiddeling bij aan en verkoop, zoekopdrachten, het kopen en verkopen van kunst en antiek, verzamelobjecten en motorvoertuigen ( hedendaags en klassiek) etc. kortom voor een professional met verstand van roerende zaken bent u hier aan het juiste adres.

FEHAC

Belangen behartiger van eigenaren van historische voertuigen van 25 jaar en ouder. Het FEHAC telt ruim 200 leden, dit zijn Nederlandse verenigingen en stichtingen die samen circa 70.000 personen vertegenwoordigen. Al deze mensen zorgen er voor, dat er in Nederland een rijke en gevarieerde collectie historische voertuigen behouden blijft.

Wilt u een taxatie via ons aanvragen, dan is dit geen probleem. De taxateur komt bij u aan huis taxeren en zorgt ervoor dat wij de benodigde stukken krijgen. Van de taxateur ontvangt u het originele taxatierapport. De kosten van een taxatie bedragen € 150. Vraag hier een taxatie aan.

Artikel 275 Wvk

Artikel 275 Wvk: Deskundige taxatie; onafhankelijke derde stelt de waarde vast; volgens de wet onbeperkte geldigheidsduur lees meer over het Artikel 275 WVK.

Artikel 7:960 BW

Artikel 7:960 BW: Sinds 01-01-2006 is dit de vervanger van artikel 275 wvk. Lees meer over artikel 7:960 BW.