Rijbewijs kwijt. Wat zijn de kosten?

Wanneer u uw rijbewijs kwijt bent geraakt of deze is gestolen dan moet u altijd aangifte doen bij de politie. Ook wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent en u verliest uw rijbewijs in het buitenland of deze wordt gestolen, doe dan aangifte bij de politie in Nederland. Wanneer u uw rijbewijs kwijt bent verschillen de kosten per gemeente bij de aanvraag van een nieuw rijbewijs.

De politie zal een proces-verbaal opmaken van uw vermissing. Dit proces-verbaal heeft u nodig om bij uw gemeente een nieuw rijbewijs aan te vragen. Neem bij het bezoek aan de gemeente het proces-verbaal mee, een geldig legitimatiebewijs, één pasfoto en het te betalen bedrag.

Voor een aantal gemeenten geldt dat u geen proces verbaal hoeft in te leveren, maar dat u zelf een verklaring invult bij uw gemeente. U kunt bij uw gemeente navragen of dit bij uw gemeente het geval is.

Bent u 60 jaar of ouder; bevat uw rijbewijs de categorieën C en/of D; of is uw vorige rijbewijs vanwege een medische beperking voor een kortere geldigheidsduur verstrekt dan ontvangt u een zogenaamd duplicaatrijbewijs wanneer u uw rijbewijs kwijt bent geraakt.

Voor de kosten van het aanvragen van een nieuw rijbewijs bij vermissing raadpleeg de website van uw eigen gemeente. De kosten zitten tussen de € 30 en € 50. Voor meer informatie zie de website van het Rijksdienst voor het Wegverkeer. RDW.

Bereken online de premie voor een autoverzekering

Direct afsluiten