Wat zijn de kosten als je je rijbewijs kwijt bent?

Wanneer u uw rijbewijs kwijt bent geraakt of wanneer deze is gestolen, moet u altijd aangifte doen bij de politie. Als dit in het buitenland gebeurt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, doe dan aangifte bij de politie in Nederland. Wanneer u uw rijbewijs kwijt bent, verschillen de kosten voor het aanvragen van een nieuw rijbewijs per gemeente.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

De politie zal een proces-verbaal opmaken van uw vermissing. Dit proces-verbaal heeft u nodig om bij uw gemeente een nieuw rijbewijs aan te vragen. Neem bij het bezoek aan de gemeente het proces-verbaal mee, evenals een geldig legitimatiebewijs, één pasfoto en het te betalen bedrag.

Voor een aantal gemeenten geldt dat u geen proces-verbaal hoeft in te leveren, maar dat u zelf een verklaring invult bij uw gemeente. U kunt bij uw gemeente navragen of dit voor u van toepassing is.

Bent u 60 jaar of ouder, bevat uw rijbewijs de categorieën C en/of D, of is uw vorige rijbewijs vanwege een medische beperking voor een kortere geldigheidsduur verstrekt? Dan ontvangt u een zogenaamd duplicaat rijbewijs wanneer u uw rijbewijs kwijt bent geraakt.

Voor de kosten van het aanvragen van een nieuw rijbewijs bij vermissing kunt u de website van uw eigen gemeente raadplegen. De kosten bedragen tussen de € 30 en € 50. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!