RDW en Kenteken

laatste-kenteken-rdwDe RDW vormt de schakel tussen particulieren, branche en overheid als het gaat om voertuigen, kentekens en rijbewijzen.

De RDW zorgt er bijvoorbeeld voor dat u als bestuurder door de jaarlijkse APK-keuring de zekerheid hebt dat u en de voertuig-bestuurders om u heen in een veilige auto rijden.

Maar de RDW stelt ook allerlei registergegevens elektronisch of online beschikbaar voor ondernemers en particulieren. Daarnaast kan een gestolen auto dankzij gegevensuitwisseling van de RDW met nationale en internationale opsporingsdiensten makkelijker getraceerd worden. Verder zet de RDW kennis en ervaring in bij fraudebestrijding, het nastreven van een beter milieu en bij de ontwikkeling en het testen van nieuwe voertuig-modellen.

Het centrale RDW telefoonnummer: 0900 – 0739 (a 0,10 p.m.); www.rdw.nl

Wat betekent de RDW voor u?

Alle partijen die op de een of andere manier te maken hebben met voertuigen of hier meer over willen weten, kunnen een beroep doen op de RDW.

Daartegenover staat dat de wet ook bepaalde eisen en verplichtingen stelt waaraan moet worden voldaan. Voertuigeigenaren, ondernemers in de voertuigbranche, beroepsvervoerders, maar ook politie, verzekeraars en andere belanghebbenden krijgen hiermee te maken. Of het nu gaat om een keuring of een kenteken, het aanvragen van register-gegevens, erkenningen, bevoegdheden danwel fraude- en criminaliteitsbestrijding.

Informatie over de RDW

De RDW is een publieke organisatie. Dat betekent dat alles wat de RDW doet verantwoord moet worden. Tegenover ministeries, maar ook tegenover alle andere belanghebbenden. Daarom verstuurt de RDW regelmatig persberichten, zijn de jaarverslagen direct toegankelijk en publiceert de RDW eens per jaar een update van statistische informatie over de voertuigketen.
Bron: www.rdw.nl