Laatste kentekenplaat

2-ZRD-42

Bent u op zoek naar het laatste kentekenplaatuitgegeven door het RDW? Check het hier online. Naast het laatst uitgeven kentekenplaat checken kunt u ook de nummerplaat combinatie’s terug halen tot 1951.

Laatste kenteken uit database RDW

Het laatste kenteken dat wij tonen op onze website wordt elke dag opnieuw uit de database van de RDWopgehaald. De RijksDienst voor het Wegverkeer publiceert aan het einde van elke werkdag het laatst afgegeven kenteken voor personenauto’s, welke wij op onze site vertonen. Zo ziet u hier altijd het laatst bekende kentekencombinatie.

Nieuw kentekencombinatie uitgegeven door RDW

Sinds maart 2013, is er een nieuwe kentekencombinatie uitgegeven door het RDW. De combinatie ziet er als volgt uit:

cijfer -drie letters- twee cijfers.
Het kenteken welke op 5 maart 2013 is uitgegeven was 1-KBB-00. Het eerste nieuwe nummerbord is aan een goed doel uitgereikt. De stichting Save the Children heeft een gratis auto gekregen van een sponsor, met daarop het nieuwste kenteken.

Volgens het RDW zal deze nieuwe kentekencombinatie ongeveer twee jaar meegaan. Normaal gaat een kentekencombinatie langer mee maar dat is nu korter omdat al veel beginletters bezet zijn door exportplaten en bromfietsen. De beginletters die de RDW voor deze kentekencombinatie gaat gebruiken zijn: K, S, T, X en Z.

Tevens worden de afkortingen van politieke partijen, scheldwoorden, straattaal en andere afkortingen die niet acceptabel zijn, niet gebruikt. Enkele voorbeelden zijn: NSB, PSV, GVD, TBS, SS, etc. Ook zal de nieuwe combinatie met drie letters geen klinker en de letter Y bevatten.

Wilt u weten wat voor soort auto dit is en wat deze bijvoorbeeld nieuw heeft gekost? Vul dan bovenstaand nummerbord in met het kenteken. U heeft ook de mogelijkheid om direct online de premie te berekenen voor een autoverzekering.