Autoalarm

Elk jaar worden er veel auto’s gestolen in Nederland. De meeste auto’s verdwijnen direct de grens over. Doordat moderne voertuigen steeds beter worden beveiligd geldt dat de oudere auto’s weer zeer in trek zijn bij het dievengilde. Een goed autoalarm is dus van belang.

Autoalarm met startonderbreker

In de voertuigen van na 1998 zit standaard een startonderbreker. Een startonderbreker blokkeert de brandstofvoorziening zodra de auto gestart wordt door iets anders dan de originele sleutel. Als dit nog niet in uw auto zit kunt u het laten inbouwen bij een inbouwstation.

Alarmsysteem (klasse 3)

Klasse 3 alarmsystemen hebben naast de beveiliging van klasse 2 een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening.

Personenauto
Auto alarm

Oldtimer
Auto alarm

Voertuig VolgSysteem (klasse 4 en 5)

Sinds begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1,2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen klasse 4 en 5 is dat bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat. Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingsensor of na een diefstalmelding van de eigenaar.
Dit resulteert in de volgende klassenindeling:

SCM Klasse 1 + Voertuigvolgsysteem= klasse 4
SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat niet geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm= klasse 4
SCM Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 5

De diefstal en inbraakmeldingen afkomstig van goedgekeurde systemen worden uitsluitend behandeld door erkende meldkamers (PAC’s). Dit zijn dezelfde meldkamers die alarmmeldingen afhandelen voor woonhuisbeveiliging. Alleen deze meldkamers zijn bevoegd om alarmmeldingen door te geven aan de politie.

TIP: Goedgekeurde alarmsytemen krijgen een certificaat van het SCM. Op de site van SCM kunt u alle informatie terugvinden. Ook kunt u hier checken of er voor uw auto ooit een certificaat is afgegeven en kunt u een inbouwstation bij u in de buurt vinden.

Herkeuring autoalarm noodzakelijk!

Na het inbouwen van een autoalarm is het alarmcertificaat dat wordt afgegeven 3 jaar geldig. Het is dus van belang om het autoalarm te laten herkeuren voordat het certificaat is verlopen. De kosten voor een herkeuring zijn er vanaf € 71,00.

Prijzen autoalarm inbouwen / herkeuren

Via onze partner op het gebied van alarmsystemen kunt u een autoalarm laten inbouwen of herkeuren. De prijzen zijn als volgt:


Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw en men bouwt het systeem op locatie bij u in.

Personenauto
Auto alarm

Oldtimer
Auto alarm