Kan ik mij verzekeren tegen waterschade?

Waterschade kan ontstaan door heftige regenval, maar ook andere voorvallen met water kunnen waterschade veroorzaken. Zowel onderdelen van uw huis (muren en plafonds) als de spullen ín uw huis kunnen schade oplopen door water. Dergelijke schades kunnen voor een flinke kostenpost zorgen.

Welke verzekeringen dekken waterschade?

Het is mogelijk om u te verzekeren tegen waterschade, zowel via de opstal- als via de inboedelverzekering. De opstalverzekering gaat om uw huis zelf, de inboedelverzekering gaat om de spullen in uw huis.

Zowel de opstal- als de inboedelverzekering dekken meer dan alleen waterschade. Waterschade is standaard een onderdeel van de dekking, mits het om een gedekt soort waterschade gaat.

Welke soorten waterschade zijn doorgaans verzekerd?

Hierbij kunt u denken aan waterschade door bevroren en gesprongen leidingen, waterschade door onvoorziene omstandigheden, waterschade door hevige neerslag en waterschade door lekkage aan de dakgoot/het dak.

Verzekeraars melden altijd in hun voorwaarden en de clausules wat precies gedekt is. Bent u verschillende aanbieders met elkaar aan het vergelijken via onze website? Let dan op de eventuele verschillen in de dekking. U kunt ook altijd met onze medewerkers bellen voor meer informatie hierover.

Welke soorten waterschade zijn NIET verzekerd?

Het is logisch dat waterschades door achterstallig onderhoud standaard niet verzekerd zijn. U had deze schades immers zelf kunnen voorkomen. Denk hierbij aan het herstellen van versleten kitnaden en voegen.

Ook waterschade door nalatigheid (bijvoorbeeld door de schuifpui of een dakraam open te laten staan tijdens een hevige regenbui) is niet gedekt.

Ook schade door een overstroming is niet gedekt. Dit roept vaak vragen op, omdat u hier zelf niets aan kunt doen: dit heeft niet te maken met achterstallig onderhoud of nalatigheid van uw kant. Een overstroming valt echter onder het catastrofe-risico. Catastrofe staat voor grote ramp. Bij dergelijke rampen heeft de individuele verzekeraar niet voldoende geld om de schades te kunnen vergoeden. Vaak hebben meerdere klanten van de verzekeraar dan namelijk tegelijk grote schade.

In deze gevallen komt de overheid vaak (gedeeltelijk) tegemoet. U kunt dan een beroep doen op de Wet Tegemoetkoming Schade (WTS).

Wat moet ik doen bij waterschade?

U moet altijd zoveel mogelijk maatregelen treffen om de schade te beperken. Denk hierbij aan het direct aanpakken van de oorzaak (waar komt het water vandaan) en het in veiligheid brengen van uw spullen.

Maak, indien mogelijk, ook foto’s van de schade. Hierna kunt u de schade melden. Bent u via Diks verzekerd? U kunt de schade dan telefonisch bij ons melden of volledig online.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 12 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 91.7% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een inboedelverzekering.

Rating

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering