Het verzekerd bedrag van de inboedelverzekering

Het verzekerd bedrag van de inboedelverzekering moet nauwkeurig vastgesteld worden. Bij schade wilt u namelijk niet maar een deel uitgekeerd krijgen. Het belang van het juiste verzekerd bedrag moet niet onderschat worden.

De premie van de inboedelverzekering is van veel factoren afhankelijk. Van oudsher is het verzekerd bedrag een belangrijke factor. Bij het verzekeren houden verzekeraars rekening met wat de maximale claim in de verzekering kan zijn. Bij brand kan een huis binnen een paar minuten tot de grond toe afbranden. De inboedel gaat dus volledig verloren in dat geval. Het maakt voor de verzekeraar nogal uit of de inboedel voor €20.000 of voor €50.000 verzekerd is. Bij een te laag verzekerd bedrag in de inboedelverzekering krijgt u maar een deel van de schade uitgekeerd.

Wat is onderverzekering in de inboedelverzekering?

De waarde van de inboedel goed inschatten is eigenlijk een onmogelijke opdracht. U moet namelijk alles meetellen, van kleding tot elektronica en de accessoires in de keuken. Als bij schade blijkt dat de inboedel een hogere waarde heeft dan dat er verzekerd is, krijgt u maar een deel van de schade uitgekeerd. De uitkering is naar rato. Is de inboedel verzekerd voor €25.000, maar is de werkelijke waarde €50.000, dan krijgt u bij schade uitgekeerd: 25.000 / 50.000 x het schadebedrag. Dus maar de helft. De werkelijke waarde wordt ingeschat door een expert die is ingeschakeld door de verzekeraar.

Hoe kunt u het verzekerd bedrag goed inschatten?

U kunt met een lijstje het hele huis doorlopen om van alles de waarde in te schatten. Dat is een bewerkelijke klus en ook dan blijft het nog steeds een inschatting. Een betere optie is het gebruik maken van de kennis en ervaring van de verzekeraars. Zij kunnen een inschatting maken op basis van onder andere de postcode en de gezinssamenstelling. Het voordeel is dat u niet meer onderverzekerd kunt zijn.

Een verzekerd bedrag opgeven is niet meer van deze tijd

In de moderne inboedelverzekering hoeft u niet te puzzelen om het verzekerd bedrag vast te stellen. Op Diks.nl bieden wij een vergelijker waarbij we uitgaan van maar enkele gegevens. Wij willen weten wat de gezinssamenstelling is en wat uw postcode en huisnummer zijn. Een aanvullende vraag is nog of het huis een rieten dak heeft. Met deze basisgegevens kunnen wij de premie al berekenen. In de volgende stap kunt u nog een dekking buitenshuis meeverzekeren en smartphones en tablets verzekeren. Dit is voldoende. Wij stellen nog een aantal vragen om te bepalen of u recht heeft op een extra korting en u kunt de inboedelverzekering afsluiten. Ook andere verzekeringen kunt u in de vergelijking meenemen, zoals de opstalverzekering.

Het afsluiten van een inboedelverzekering  is niet moeilijk!

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.7
Gemiddelde score
Gebasseerd op 17 reviews
phj Wesseling
Goed
Alex
Namens mijn moeder (81jr) een klacht/vraag ingediend. Zonder interactie is inboedelwaarde verhoogd. Moet eerst hele check door om antwoord te krijgen waarom. Check door, alles ingeleverd, wat denk je? Krijg geen antwoord, krijg nieuw voorstel en inderdaad het kan goedkoper. Briljant.......
Lot (schoondochter van J.Th. Offermans-van Beest
Na uw telefonische informatie is het opzeggen via de pc eenvoudig. Ik ga ervan uit dat de opzegging per direct is en dat het teveel betaalde met factuur nr. 28281397 op mijn bankrekening nr. NL14ABNA 0480763542 zo spoedig mogelijk door u wordt terugbetaald. Ik ben verhuisd naar een verpleeghuis, waar ik de inboedelverzekering niet meer nodig heb.

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!