Inboedelverzekering en een verhuizing

Gaat u binnenkort verhuizen of bent u zich aan het oriënteren op een ander huis? Weet u hoe het zit het met de inboedelverzekering tijdens een verhuizing? Bij het verplaatsen van uw spullen tijdens het verhuizen, kan het voorkomen dat uw spullen beschadigd raken of zelfs kapot gaan. Is alleen een inboedelverzekering voldoende of dient u een extra verhuisverzekering af te sluiten?

Verhuist mijn inboedelverzekering mee?

Voordat u gaat verhuizen, is het belangrijk om uw verzekeringsmaatschappij te informeren over de verhuizing. U kunt de inboedelverzekering gewoon meenemen naar uw nieuwe huis. U dient hiervoor alleen maar de adreswijziging aan ons door te geven. Wij zorgen ervoor dat dit bij uw verzekeraar wordt aangepast.  Een verhuizing is tevens een goed moment om uw verzekeringen te herzien. Heeft u bijvoorbeeld nieuwe meubels of nieuwe apparatuur? Dan kan het zijn dat de waarde van uw inboedel verandert.  Om de waarde van uw inboedel opnieuw vast te stellen kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld een inboedelwaardemeter. Op het moment dat de waarde van uw inboedel is gestegen, dan zal logischerwijs ook de premie stijgen.

Is mijn inboedel verzekerd tijdens een verhuizing?

Tijdens een verhuizing kunnen spullen gemakkelijk beschadigen. De dekking van uw inboedelverzekering tijdens verhuizing kan per verzekeraar verschillen. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering maar een beperkte dekking heeft tijdens een verhuizing. Controleer ruim voor uw verhuizing goed uw polisvoorwaarden. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan. Wordt uw inboedel door een verhuisbedrijf verhuisd? Over het algemeen is het verhuisbedrijf verzekerd voor schade die ontstaat tijdens het verhuizen van uw inboedel. Het is verstandig om een verhuisbedrijf te overwegen als u een grote en dure inboedel heeft. U voorkomt op die manier onverzekerde schade aan dure spullen. Het verhuisbedrijf is niet verantwoordelijk voor schade die u zelf veroorzaakt bij het laden en lossen. Ook wanneer u zelf de meubels in elkaar zet, is het verhuisbedrijf niet aansprakelijk voor de mogelijke schade die ontstaat.

Inboedelverzekering van een huurhuis naar koophuis

Gaat u verhuizen van een huurhuis naar een koophuis? Dan heeft u, naast uw inboedelverzekering, ook nog een opstalverzekering voor uw koophuis nodig. Verhuist u juist van een koophuis naar een huurwoning? Dan heeft u alleen een inboedelverzekering voor uw huurhuis nodig.

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering