Een inboedelverzekering stormschade afsluiten?

U zit in uw woonkamer een film te kijken, terwijl buiten de storm losbarst. Ineens hoort u een gerinkel boven. U besluit toch maar even te kijken. Wat blijkt: de antenneschotel van de buren is losgewaaid door de storm en dwars door uw raam gevlogen. Daarbij stroomt de regen naar binnen en zijn uw bed, gordijnen en wekkerradio geruïneerd.

Stormschade komt in Nederland geregeld voor. Het lijkt dan ook logisch dat uw inboedel hier tegen verzekerd is met de inboedelverzekering. Maar is dit wel zo? En wat is er dan precies verzekerd? Diks verzekeringen legt het voor u uit.

Verzekert uw inboedelverzekering ook stormschade?

Een inboedelverzekering is bedoeld om alle spullen in uw woning te dekken tegen een verscheidenheid aan schades. In principe zijn alle spullen verzekerd, die los in uw huis staan. Kunt u ze oppakken en meenemen? Dan vallen ze onder de inboedelverzekering. Zaken als laminaat vallen ook onder de inboedelverzekering, mits het niet vastgelijmd of vastgenageld zit. Als u uw vaste spullen, ook gedekt wilt hebben dan dient u een opstalverzekering af te sluiten.

Een basis inboedelverzekering dekt in ieder geval schade ontstaan door brand en diefstal, afhankelijk van uw verzekeraar. Stormschade kan ook onder de basis verzekering vallen. Weet u niet zeker of stormschade onder uw basis inboedelverzekering valt? Neem dan altijd contact op met uw verzekeraar of raadpleeg de polisvoorwaarden.

Ook als u wel verzekerd bent tegen stormschade, doet u er verstandig aan om de polisvoorwaarden grondig door te nemen. Zo kan het zijn dat bepaalde soorten stormschades niet gedekt zijn. Waterschade valt er vaak wel onder, al kan hagelschade weer buiten de inboedelverzekering stormschade vallen.

Waarde

Uw premie wordt bepaald aan de hand van de waarde waarvoor u uw inboedel verzekert. U kunt kiezen uit verschillende hoogtes in waarde om uw inboedel voor te verzekeren. Wilt u niet onderverzekerd zijn? Bereken dan de waarde van uw inboedelverzekering of laat deze berekenen door een professional. Wanneer u onderverzekerd bent, wordt er alleen maar tot het verzekerde bedrag uitbetaald. De rest van de schade dient u zelf te betalen. Let er wel op dat kostbare kunstwerken vaak apart verzekerd moeten worden, doordat deze al snel boven de verzekeringswaarde uitkomen.

Sluit uw inboedelverzekering stormschade af via Diks Verzekeringen: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een inboedelverzekering stormschade af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Diks Verzekeringen! Wij hebben de juiste dekkingen voor elke situatie. Altijd tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze inboedelverzekering stormschade? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken nu online de premie van uw inboedelverzekering!