Inboedelverzekering berekenen

U kunt de premie van uw inboedelverzekering berekenen online via diks.nl. Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent daardoor ook niet per definitie een beter product voor u. Welke dekking het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie.

Hoe wordt de premie van mijn inboedelverzekering berekend?

Hoe worden de kosten voor een inboedelverzekering door verzekeraars bepaald? Met een inboedelwaardemeter kunnen de verzekeraars een globale waarde van uw inboedel berekenen. De inboedelwaardemeter is opgericht door het Verbond van Verzekeraars om gemakkelijk de waarde van uw inboedel te bepalen. De inboedelwaarde meter is een vragenlijst over uw leeftijd, inkomen, gezinssamenstelling en de grootte van de woning. Deze inboedelwaardemeter geeft ook een garantie tegen onderverzekering voor een periode van vijf jaar. Sommige verzekeraars maken gebruik van een meer gedetailleerde inboedellijst.

Inboedelverzekering berekenen

Wanneer u een inboedelverzekering gaat afsluiten moet u de waarde van uw inboedel berekenen. De premie van uw inboedelverzekering hangt namelijk af van de waarde van uw inboedel. Ook het maximaal uitgekeerde bedrag bij schade hangt af van uw inboedelwaarde. De inboedelwaarde is de nieuwwaarde van al uw spullen in huis. Het is dus van belang dat u een juiste waarde opgeeft van uw inboedel. Hoe hoger de inboedelwaarde, hoe hoger de premie. Geeft u echter een te lage inboedelwaarde op en u heeft bijvoorbeeld schade door brand of diefstal? Dan loopt u het risico dat uw schade niet volledig gedekt wordt.

Dekking inboedelverzekering

Bij het kiezen van een inboedelverzekering kunt u kiezen uit verschillende dekkingen. Deze dekking is altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bent u in het bezit van kunst, antiek of heeft u dure foto- of audio apparatuur? Dan kunt u uw kostbaarheden extra verzekeren. Voor vergoeding van schade buiten de deur, kunt u kiezen voor een dekking buitenshuis. De meest uitgebreide dekking is de all risk inboedelverzekering. Bij deze dekking is ook de schade die uw zelf heeft veroorzaakt gedekt.

Premie inboedelverzekering tussentijds aanpassen

Verandert er iets in uw gezinssamenstelling of gaat u verhuizen? De premie kan veranderen. Bij elke grote verandering in uw leven is het daarom goed om uw verzekeringen nog eens onder de loep te nemen en te vergelijken.

Goedkope inboedelverzekering