Wat zijn de kosten van een inboedelverzekering?

U bent zich aan het oriënteren op de mogelijkheden van inboedelverzekeringen. Het kan zijn dat u door de bomen het bos niet ziet, omdat er vele verzekeraars zijn die ook allen een andere premie rekenen. Voor u is het uiteraard belangrijk om vooraf te weten wat de kosten van de inboedelverzekering om een beslissing te kunnen maken.

Waar wordt de premie van de inboedelverzekering op gebaseerd?

De premie van de inboedelverzekering wordt op een aantal verschillende factoren gebaseerd en is dus voor iedereen anders. De zaken waar rekening mee gehouden wordt zijn:
– het verzekerde bedrag (welk bedrag aan inboedel moet verzekerd worden? Hiervoor kan de inboedelwaardemeter worden gebruikt.
– de gekozen dekking (hoe uitgebreid moet deze zijn? wenst u ook dekking buitenshuis?)
– het eigen risico (hoe hoger, des te meer korting u heeft op de premie)
– woonplaats/woonregio (in de grote steden rekenen verzekeraars een toeslag, gezien het hogere risico daar)

Hoe bereken ik de waarde van mijn inboedel?

De waarde van uw inboedel is belangrijk om te weten om uw inboedelverzekering te berekenen. De premie wordt namelijk bepaald door de waarde van uw inboedel. Veel verzekeraars maken gebruik van de inboedelwaardemeter om een schatting te maken van de waarde van uw inboedel.

Moet ik de premie maandelijks betalen?

De premie voor de inboedelverzekering betaalt u doorgaans per maand en via automatisch incasso. Bij de meeste verzekeraars kunt u ook aangeven dat u de premie per kwartaal, halfjaar of jaar wenst te betalen.

Zit er veel verschil tussen verzekeraars qua kosten van de inboedelverzekering?

Houd er bij het vergelijken van verschillende aanbieders rekening mee dat u geen appels met peren vergelijkt. U kunt alleen goed vergelijken als de polissen ook qua inhoud en dekking vergelijkbaar zijn. Een lage premie is niet automatisch een slechte dekking en een hoge premie andersom ook niet automatisch de beste dekking.

Diks werkt met verschillende verzekeraars samen. Wij kunnen dan ook gemakkelijk voor u vergelijken, zodat u de beste keuze kunt maken. Ook kunt u dit zelf doen via onze website.

Kan de premie van mijn inboedelverzekering tussentijds worden aangepast door de verzekeraar?

1 keer per jaar bekijken alle verzekeraars de totale schadelast en leggen die naast de totale premieontvangsten. Dit kan voor hen een reden zijn om voor alle verzekerden de premie te verhogen: als zij meer schade-uitkeringen hebben gedaan, dan dat ze premie hebben ontvangen, dan is dit een verlies situatie voor de verzekeraar. De benodigde premie-aanpassingen in dit geval doen zij per de contractvervaldatum.
De premie van de inboedelverzekering zou ook kunnen veranderen wanneer u een verhuizing doorgeeft of wanneer u het verzekerde bedrag laat aanpassen. Door dergelijke wijzigingen kan het risico voor de verzekeraar groter of minder groot worden, wat gevolgen kan hebben voor de premie.

 

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.7
Gemiddelde score
Gebasseerd op 17 reviews
phj Wesseling
Goed
Alex
Namens mijn moeder (81jr) een klacht/vraag ingediend. Zonder interactie is inboedelwaarde verhoogd. Moet eerst hele check door om antwoord te krijgen waarom. Check door, alles ingeleverd, wat denk je? Krijg geen antwoord, krijg nieuw voorstel en inderdaad het kan goedkoper. Briljant.......
Lot (schoondochter van J.Th. Offermans-van Beest
Na uw telefonische informatie is het opzeggen via de pc eenvoudig. Ik ga ervan uit dat de opzegging per direct is en dat het teveel betaalde met factuur nr. 28281397 op mijn bankrekening nr. NL14ABNA 0480763542 zo spoedig mogelijk door u wordt terugbetaald. Ik ben verhuisd naar een verpleeghuis, waar ik de inboedelverzekering niet meer nodig heb.

Goedkope inboedelverzekering