Wat is huurdersbelang?

Wanneer u een woning huurt, brengt u misschien wel zelf veranderingen aan in het huis. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of de keuken. Of een parketvloer die u verlijmd hebt (dus geen kliklaminaat). Dat soort verbeteringen noemt men huurdersbelang. Hieronder vallen ook verbeteringen aan de woning die de vorige bewoner heeft aangebracht en die u tegen betaling hebt overgenomen. De eigenaar van uw woning heeft die dingen niet verzekerd en het is dus aan te raden dit zelf te regelen.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Hoe verzeker je huurdersbelang bij een inboedelverzekering?

U kunt de verbeteringen die u in uw huurwoning hebt aangebracht bij uw inboedelverzekering meeverzekeren. Bij de meeste inboedelverzekeringen valt het huurdersbelang onder de standaard dekking en is dit tot een maximaal bedrag meeverzekerd. Dit kan bijvoorbeeld tot 10% van de waarde van de inboedel zijn. Let er bij het afsluiten van de verzekering op dat dit bedrag voor uw inboedel voldoende is. Woont u in een huurwoning en heeft u al een inboedelverzekering afgesloten? Controleer dan even of het huurdersbelang voor u voldoende is. Als dit niet het geval is kunt u altijd contact op nemen met uw verzekeraar om het huurdersbelang te verhogen.

Hoe zit dat met het huurdersbelang als ik verhuis naar een koopwoning?

Als u langere tijd in een huurwoning woont, is de kans groot dat u iets aan de woning veranderd of aanpast. Deze veranderingen kunt u niet zomaar meenemen als u verhuist. Normaal gesproken vallen dit soort zaken onder de opstalverzekering, maar als huurder van een huurwoning hoeft u niet zelf een opstalverzekering af te sluiten. Dit is de verantwoordelijkheid van de verhuurder.

De veranderingen die u aanbrengt in huis zijn uw eigen investering en niet die van de verhuurder. Daarom is het ook belangrijk om dit goed te verzekeren. Het is namelijk ook uw verantwoordelijkheid om het moment dat u verhuisd. Vaak moet een woning weer in originele staat worden teruggebracht, tenzij de nieuwe verhuurder bepaalde zaken wil overnemen. Als dit niet het geval is zijn de kosten voor het in originele staat brengen van de woning voor eigen rekening,

Sluit direct een inboedelverzekering af op Diks.nl

Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent in uw huurwoning en sluit direct een inboedelverzekering af op Diks.nl! Met onze handige vergelijkingstool kunt u eerst verschillende inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. In de polisvoorwaarden staat tot welk bedrag huurdersbelang is meeverzekerd bij de desbetreffende verzekeraar. Zo weet u zeker dat u een goede keuze maakt. Als u de juiste inboedelverzekering heeft gevonden kunt u deze direct online afsluiten.

Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen over een inboedelverzekering.

Lees ook:

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.4
Gemiddelde score
Gebaseerd op 19 reviews
Marijke Kraayenhof
Het is voor mij wel verwarrend hoe vaak de naam van de firma wordt veranderd. Ooit - toen ik klant werd - was het Keuning, Kleyn en Schenk (omdat de heer Kleyn een jeugdvriend van mijn vader was). Toen werd het overgenomen en heette het VSP (Van Dien Service provider). Ik heb dus nooit het idee, in het begin, waar Diks over gaat, vooral ook vanwege de namen Voogd en Voogd ... lastig voor oude klanten .... Misschien heb ik nog wat tussenliggende overnames gemist.
phj Wesseling
Goed
H.V.
snel en ongecompliceerd

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering!