Is mijn fiets verzekerd in de inboedelverzekering?

Uw fiets gestolen! Een vervelende situatie natuurlijk. Of u verzekerd bent wanneer uw fiets gestolen is, hangt af hoe u verzekerd bent. Is uw fiets verzekerd in de inboedelverzekering? Wij leggen het u uit.

Valt een fiets onder de inboedelverzekering?

Wanneer uw fiets gestolen is, doet u er goed aan om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Neem daarna zo spoedig mogelijk contact op met uw verzekeraar of tussenpersoon om de diefstal te melden. Of uw fiets onder uw inboedelverzekering valt verschilt per situatie. Uw verzekeraar of tussenpersoon kan u vaak meteen vertellen of uw schade gedekt is.

Is uw fiets gestolen uit uw woning of schuur? Dan valt het in de meeste gevallen onder uw inboedelverzekering. U moet wel kunnen aantonen dat uw fiets op slot stond en dat de schuur/woning, waar de fiets in stond, op slot zat. Is dit niet het geval? Dan zal de verzekeraar de schade niet uitkeren. Zorg er dus  altijd voor dat uw fiets op slot staat en uw woning of schuur afgesloten zijn. Ook moeten er braaksporen aanwezig zijn aan de woning of de schuur waaruit uw fiets gestolen is.

Is uw fiets gestolen op een andere plek dan in huis of in de schuur? In de meeste gevallen valt dan uw fiets niet onder de dekking van uw inboedelverzekering. Hiervoor zult u dan een aparte fietsverzekering  moeten afsluiten.

Is een fietsverzekering verplicht? Nee het is niet wettelijk verplicht, maar zeker wel aan te raden. U betaalt honderden tot zelfs duizenden euro’s voor de fiets. Door diefstal kunt u de investering in één keer kwijtraken. Met een fietsverzekering houdt u aan de diefstal geen financiële schade over. De verzekering kent vaak ook een ruime vergoeding. Gedurende bijvoorbeeld de eerste drie jaren krijgt u bij diefstal 100% van het verzekerde bedrag uitgekeerd en niet de dagwaarde van de fiets. U bent bij de meeste fietsverzekeringen ook geen eigen risico verschuldigd. U krijgt het volledige schadebedrag dus terug. Tegen een relatief lage premie kunt u uw fiets verzekeren tegen diefstal en schade door een ongeval. Lees hier meer over de meest gestelde vragen over de fietsverzekering.

Bereken nu de premie voor uw inboedelverzekering