Dekt de inboedelverzekering een kapotte wasmachine?

Waterschade door een kapotte wasmachine. Het komt helaas regelmatig voor. Maar hoe zit het dan met de verzekering? Keert uw inboedelverzekering uit bij een kapotte wasmachine? Wij leggen het u uit.

Wordt de schade door een kapotte wasmachine gedekt door de inboedelverzekering?

Een lekkage aan de wasmachine komt helaas heel vaak voor. Een wasmachine heeft namelijk veel verschillende plekken waar een lekkage kan ontstaan. De meest voorkomende oorzaak van een lekkage aan de wasmachine is de deurafdichting. De waterschade die ontstaat door de lekkage van uw wasmachine is vaak erg groot omdat deze bij veel mensen op de bovenste verdieping staat. Vaak is de afvoerslang de oorzaak van waterschade. Bijvoorbeeld als de slang kapot of poreus is. Het komt ook nog wel eens voor dat de slang van de wasmachine tijdens het centrifugeren uit de afvoerpijp trilt. Dit kunt u voorkomen door de slang goed te bevestigen in de afvoerbuis en eventueel extra vast te zetten met tape.

Wat wordt er vergoed voor mijn kapotte wasmachine?

Heeft u waterschade? Pak de oorzaak van de waterschade zo snel mogelijk aan en breng uw spullen in veiligheid. Maak indien mogelijk ook foto’s van de waterschade. Meld uw waterschade telefonisch of online bij uw verzekeraar of tussenpersoon. Zij kunnen u vaak meteen vertellen of uw schade gedekt is.

Bent u via Diks verzekerd? U kunt de schade dan ook telefonisch bij ons melden.

Wat er precies wordt vergoed wordt door uw inboedelverzekering, hangt af van de situatie en dekking van uw verzekering. In de meeste gevallen zal er een inspecteur bij u langskomen om de schade te inspecteren. Hij zal de oorzaak van de waterschade inspecteren en vaststellen of een vergoeding krijgt of niet.

 

Bereken nu de premie voor uw inboedelverzekering