Inboedelverzekering voor wanbetalers

Is er in het verleden (in de afgelopen 8 jaar) wel eens een inboedelverzekering aan u opgezegd wegens het niet tijdig betalen van de premie? U dient de opzegging dan te vermelden bij elke aanvraag die u doet voor een nieuwe verzekering. Hier wordt namelijk letterlijk naar gevraagd bij de acceptatievragen: is aan u in de laatste 8 jaar wel eens een verzekering opgezegd?

Die vraag moet u ook met ‘ja beantwoorden wanneer er een verzekering aan u is opgezegd voor een bromfiets en u een nieuwe verzekering wilt aanvragen voor een auto. Ook dient u het bij de aanvraag van een inboedelverzekering op te geven wanneer er in het verleden bijvoorbeeld een bromfietsverzekering is opgezegd wegens wanbetaling.

Hoe kan het dat mijn verzekering zomaar is opgezegd door een verzekeraar?

Een verzekering wordt nooit onverwacht en zonder aankondiging door de verzekeraar opgezegd. Er worden meerdere betalingsherinneringen en aanmaningen verzonden, om u de kans te geven alsnog de verschuldigde betalingen te voldoen. Helaas kan het voorkomen dat u hier (alsnog) te laat mee bent en dat de verzekeraar uw polis(sen) wil beëindigen. Volgens de voorwaarden mag een verzekeraar dit doen. Verzekeraars noemen dit een royement wegens wanbetaling.
De dekking van het voertuig is dan ook opgeschort en u bent echt niet meer verzekerd. De verzekeraar zal dit registreren in haar systeem en in uw dossier.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat zijn mijn mogelijkheden wanneer er een verzekering aan mij is opgezegd wegens wanbetaling?

Helaas hebben de meeste verzekeraars in geval  van wanbetaling in het verleden geen mogelijkheden om u te verzekeren. Verzekeraars willen namelijk niet het risico lopen dat u in de toekomst opnieuw de premie niet betaald. Hier zijn ze erg voorzichtig mee geworden.

Verzekeraars mogen zelf bepalen wie zij wel of niet als klant willen. Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht. Alleen de zorgverzekeraars zijn te allen tijde verplicht iemand te accepteren voor de basisverzekering. Wij kunnen voor de inboedelverzekering (en overige verzekeringen) echter wel een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Wij hebben namelijk altijd een oplossing voor u.

Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald.

U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende. Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.

Houd er rekening mee dat we hierbij gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft.

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.7
Gemiddelde score
Gebasseerd op 17 reviews
phj Wesseling
Goed
Alex
Namens mijn moeder (81jr) een klacht/vraag ingediend. Zonder interactie is inboedelwaarde verhoogd. Moet eerst hele check door om antwoord te krijgen waarom. Check door, alles ingeleverd, wat denk je? Krijg geen antwoord, krijg nieuw voorstel en inderdaad het kan goedkoper. Briljant.......
Lot (schoondochter van J.Th. Offermans-van Beest
Na uw telefonische informatie is het opzeggen via de pc eenvoudig. Ik ga ervan uit dat de opzegging per direct is en dat het teveel betaalde met factuur nr. 28281397 op mijn bankrekening nr. NL14ABNA 0480763542 zo spoedig mogelijk door u wordt terugbetaald. Ik ben verhuisd naar een verpleeghuis, waar ik de inboedelverzekering niet meer nodig heb.

Bereken de premie voor een inboedelverzekering