Inboedelverzekering met CIS registratie

Verzekeraars raadplegen bij elke verzekeringsaanvraag de databank van Stichting CIS. De meeste verzekeraars hebben geen mogelijkheden om u te verzekeren bij een CIS-registratie.

De verzekeraars mogen zelf bepalen wie zij wel of niet als klant willen, dit leggen zij vast in hun eigen acceptatiebeleid. Verzekeraars hebben namelijk geen acceptatieplicht. Alleen de zorgverzekeraars zijn te allen tijde verplicht iemand te accepteren voor de basisverzekering.

Waar staat CIS voor?

CIS is de afkorting voor Centraal Informatie Systeem. Verzekeraars en gevolmachtigden kunnen registraties in deze landelijke databank zetten. De bedoeling van deze databank is om risico’s beheersbaar te maken en fraude zoveel mogelijk te voorkomen.

Wanneer een verzekeraar u registreert bij Stichting CIS zal zij u hier schriftelijk van op de hoogte stellen. Zij attendeert u er dan ook op dat u de bijzonderheden moet melden bij het aanvragen van een nieuwe verzekering. De CIS registratie staat ook wel bekend om de term “Zwarte lijst

Waarom sta ik geregistreerd bij CIS?

U kunt om verschillende redenen geregistreerd staan bij Stichting CIS. Dit kan te maken hebben met onder andere fraude, schades en rijontzeggingen. Via de website van CIS kunt u nakijken hoe u inzage kunt opvragen in uw eigen dossier. Dit gaat per post en u dient een kopie van een geldig legitimatiebewijs bij te voegen.
De verzekeraars mogen aan Diks Verzekeringen geen informatie geven over de inhoud van uw CIS-registratie. Dit heeft de maken met de privacy wetgeving.

Wat zijn mijn mogelijkheden qua inboedelverzekering wanneer ik een CIS-registratie heb?

Vaak is acceptatie bij reguliere verzekeraars lastig met een CIS-registratie. Wij kunnen in dit geval voor de inboedel (en de overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen. 1 van de voorwaardes is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.
Houd er rekening mee dat we hierbij gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft.

Hoe lang moet ik verzekerd blijven via De Vereende?

Er zijn verschillende registraties met ieder verschillende bewaarperiodes. De meeste registraties blijven 5 tot 8 jaar staan. Ook dit kunt u navragen bij Stichting CIS. Mocht de registratie inmiddels vervallen zijn, dan kunt u een aanvraag indienen voor een inboedelverzekering via onze website, www.diks.nl. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.7
Gemiddelde score
Gebasseerd op 17 reviews
phj Wesseling
Goed
Alex
Namens mijn moeder (81jr) een klacht/vraag ingediend. Zonder interactie is inboedelwaarde verhoogd. Moet eerst hele check door om antwoord te krijgen waarom. Check door, alles ingeleverd, wat denk je? Krijg geen antwoord, krijg nieuw voorstel en inderdaad het kan goedkoper. Briljant.......
Lot (schoondochter van J.Th. Offermans-van Beest
Na uw telefonische informatie is het opzeggen via de pc eenvoudig. Ik ga ervan uit dat de opzegging per direct is en dat het teveel betaalde met factuur nr. 28281397 op mijn bankrekening nr. NL14ABNA 0480763542 zo spoedig mogelijk door u wordt terugbetaald. Ik ben verhuisd naar een verpleeghuis, waar ik de inboedelverzekering niet meer nodig heb.

Goedkope inboedelverzekering