Wat is een buitenhuisdekking?

Met een buitenhuisdekking kunnen uw spullen ook buiten het huis verzekerd worden tegen onverwachte en plotselinge schade en diefstal. Deze dekking  is voor spullen die ook echt bedoeld zijn om buiten te gebruiken, zoals bijv. een videocamera, sportartikelen, een fototoestel, een tablet.

Is een buitenhuisdekking standaard op mijn inboedelverzekering?

Soms is deze dekking standaard inbegrepen bij de inboedelverzekering. Doordat er steeds meer draagbare elektronische artikelen verkocht worden, zien we echter dat verzekeraars dit steeds meer aan gaan bieden als extra optie. Dan is deze dekking dus enkel tegel extra premie mee te verzekeren.

Er kunnen altijd uitsluitingen van toepassing zijn, waardoor het altijd goed is om de voorwaarden en clausules goed door te nemen bij het vergelijken van verzekeringen. Mobiele telefoons kunnen bijvoorbeeld uitgesloten worden. Daarnaast is het dekkingsgebied van belang: geldt de dekking alleen voor Nederland of wereldwijd? Al dit soort informatie is terug te vinden in de voorwaarden.

Hoe zit het met diefstal uit mijn auto?

Niet alle verzekeraars bieden onder de buitenhuisdekking dekking voor diefstal uit de auto aan. Doen ze dat wel, dan geldt er meestal een verhoogd eigen risico. Ook moet braak aantoonbaar zijn. Dit is na te lezen in de voorwaarden van de betreffende verzekering. Uiteraard kunnen onze medewerkers u hier ook over informeren.

Hoe kan ik de premie voor een inboedelverzekering berekenen en vergelijken?

Via onze website kun je eenvoudig de premie van een inboedelverzekering berekenen. Je kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.
Houd er rekening mee dat we gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft. Ook uw andere woonhuisverzekeringen, zoals een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering kunt u vergelijken en afsluiten via diks.nl.

Hoe kan ik een inboedelverzekering aanvragen?

Via www.diks.nl kunt u eenvoudig zelf een inboedelverzekering aanvragen. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

Mocht u daadwerkelijk een aanvraag voor de inboedelverzekering willen doen, vermeld dan altijd eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden, een CIS-registratie, enz.) zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen voor u. Bij dergelijke bijzonderheden hebben de meeste verzekeraars geen mogelijkheden om u te verzekeren. Wij kunnen echter in dat geval voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij bijvoorbeeld wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald. U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende.

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.7
Gemiddelde score
Gebasseerd op 17 reviews
phj Wesseling
Goed
Alex
Namens mijn moeder (81jr) een klacht/vraag ingediend. Zonder interactie is inboedelwaarde verhoogd. Moet eerst hele check door om antwoord te krijgen waarom. Check door, alles ingeleverd, wat denk je? Krijg geen antwoord, krijg nieuw voorstel en inderdaad het kan goedkoper. Briljant.......
Lot (schoondochter van J.Th. Offermans-van Beest
Na uw telefonische informatie is het opzeggen via de pc eenvoudig. Ik ga ervan uit dat de opzegging per direct is en dat het teveel betaalde met factuur nr. 28281397 op mijn bankrekening nr. NL14ABNA 0480763542 zo spoedig mogelijk door u wordt terugbetaald. Ik ben verhuisd naar een verpleeghuis, waar ik de inboedelverzekering niet meer nodig heb.

Goedkope inboedelverzekering