Wat moet ik weten over een brandverzekering voor mijn huis?

U bent zich aan het oriënteren op de mogelijkheden van een brandverzekering voor uw huis. Op dit gebied zijn er vele verzekeraars, die vaak ook allen andere premies en voorwaarden hebben.

Door brand of roet- en rookontwikkeling kan uw huis zelf beschadigd raken, maar dit geldt ook voor de spullen in uw huis. Om u te verzekeren voor de brandschade aan het huis kunt u een opstalverzekering afsluiten. Om u te verzekeren voor de brandschade aan uw inboedel kunt u een inboedelverzekering afsluiten.

Het is niet mogelijk om een losse brandverzekering voor uw huis of inboedel te sluiten. Deze is vaak onderdeel van de opstal- en inboedelverzekering. Deze verzekeringen bieden dekking voor meer soorten schadeoorzaken dan schade door brand alleen.

Is een brandverzekering voor mijn huis verplicht?

Een brandverzekering is niet verplicht vanuit de wet, zowel niet voor de inboedel als niet voor de opstal. Het sluiten van een brandverzekering voor de opstal en inboedel is wel zeer verstandig. Denk u eens in hoe groot de schadepost zal zijn, wanneer er brand uitbreekt en u zelf het huis opnieuw moet laten bouwen en al uw spullen opnieuw aan moet schaffen. Dit is financieel gezien in de meeste gevallen niet op te brengen.

Vaak stelt uw hypotheekverstrekker in ieder geval de voorwaarde dat u het woonhuis (de opstal dus) verzekerd, wanneer u een hypotheek voor dit huis heeft. Anders zouden zowel de hypotheekverstrekker en u een groot probleem hebben bij brand.

Wat kost een brandverzekering voor mijn huis?

De premie van de brandverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. U moet hierbij denken aan:

  • adres van de woning
  • type en grootte van de woning
  • soort dakbedekking
  • bouwjaar van de woning
  • de dekking die u wenst

U kunt zich voorstellen dat het door deze vele factoren niet mogelijk is om een gemiddelde premie te noemen voor een brandverzekering. Deze is geheel afhankelijk van uw woonsituatie en wensen. Via onze website kunt u eenvoudig (door het opgeven van onder andere bovenstaande gegevens) een berekening maken voor de verzekering van inboedel en opstal.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen, mijn huis ga verhuren of mijn huis leeg komt te staan?

Dergelijke wijzigingen in uw situatie moet u altijd direct doorgeven aan de verzekeraar. Deze kunnen namelijk zorgen voor een verandering van het risico. De verzekeraar wil dit soort zaken dus altijd op tijd weten.
Indien uw verzekering via Diks loopt, dan kunt u deze wijzigingen aan ons doorgeven. Dit kan zowel via de website als telefonisch. Wij zorgen er dan voor dat de benodigde informatie bij uw verzekeraar terecht komt, zodat we u kunnen informeren over de gevolgen.

Wat kan ik zelf doen om brandschade te voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom verstandig om rookmelders te installeren in uw woning en een blusdeken/brandblusser te hebben.

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebasseerd op 15 reviews
Lot (schoondochter van J.Th. Offermans-van Beest
Na uw telefonische informatie is het opzeggen via de pc eenvoudig. Ik ga ervan uit dat de opzegging per direct is en dat het teveel betaalde met factuur nr. 28281397 op mijn bankrekening nr. NL14ABNA 0480763542 zo spoedig mogelijk door u wordt terugbetaald. Ik ben verhuisd naar een verpleeghuis, waar ik de inboedelverzekering niet meer nodig heb.
H.V.
snel en ongecompliceerd
theosterrenberg
geen

Goedkope inboedelverzekering