Hoe kan ik de premie voor een inboedelverzekering berekenen?

Via www.diks.nl kunt u eenvoudig de premie van een inboedelverzekering berekenen. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers. Houd er rekening mee dat we hierbij gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft.

Hoe wordt de waarde van de inboedel berekend?

Om de globale waarde van de inboedel te berekenen kan er gebruik gemaakt worden van de inboedelwaardemeter. Vaak geeft deze ook garantie tegen onderverzekering voor een bepaalde periode, doorgaans is dit vijf jaar. Hiermee voorkomt dat u bij elke aankoop een melding moet maken naar de verzekeraar om passend verzekerd te zijn.

Kan ik inboedelverzekeringen makkelijk met elkaar vergelijken?

Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent daardoor ook niet per definitie een beter product voor u. Daarnaast kan een relatief lage premie u erg aanspreken, maar wellicht is er dan sprake van een relatief hoog eigen risico. Het is van uw persoonlijke en financiële situatie afhankelijk welke dekking het meest passend voor u is.

Verzekeraars sluiten bepaalde zaken uit van dekking, het is goed om dit ook te vergelijken. Hierbij kunt u denken aan schade die ontstaan is uit opzet/grove eigen schuld. Er kunnen ook andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit is terug te vinden in de voorwaarden en eventuele clausules van de verzekering. Ook uitsluitingen kunnen van invloed zijn op de hoogte van de aangeboden premie.

Informeer uzelf goed over bovenstaande onderwerpen, voordat u een verzekering afsluit en bedenk vooraf wat uw wensen zijn. U kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Hoe kan ik een inboedelverzekering aanvragen?

Via onze website kunt u eenvoudig een inboedelverzekering afsluiten. U kunt hiervoor ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers.

Wat als er bijzonderheden zijn?

Mocht u daadwerkelijk een aanvraag willen doen, vermeld dan eventuele bijzonderheden (bijvoorbeeld een door de verzekeraar opgezegde verzekering in het verleden, een CIS-registratie, enz.) zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen voor u. De meeste verzekeraars hebben in het geval van dergelijke bijzonderheden meestal geen mogelijkheden voor u.

Wij kunnen voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald. U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.

Klanten over een inboedelverzekering

Mogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.3
Gemiddelde score
Gebasseerd op 12 reviews
Els
Marwan
Karel Jan
Goede en snelle informatie

Goedkope inboedelverzekering