Kan ik online een inboedelverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een inboedelverzekering is vanuit de wet niet verplicht, maar zeker wel aan te raden. Met een inboedelverzekering verzekert u de losse spullen/zaken in huis die verplaatsbaar zijn. Via www.diks.nl kunt u eenvoudig online de premie berekenen en desgewenst direct online de inboedelverzekering afsluiten. Houd er rekening mee dat wanneer u de premie voor een inboedelverzekering wilt berekenen u diverse gegevens over uw inboedel en woning nodig heeft.

Inboedelverzekering online afsluiten

Om de premie van een inboedelverzekering te kunnen berekenen, moet u de waarde van uw inboedel weten. Er kan gebruik gemaakt worden van de zogenaamde inboedelwaardemeter om de globale waarde van de inboedel te berekenen. De inboedelwaardemeter kan u helpen om op gemakkelijke wijze de waarde van uw inboedel te berekenen. Het is echt bedoeld als hulpmiddel. De inboedelwaardemeter is gebaseerd op diverse onderzoeken naar de waarde van een groot aantal huishoudens in Nederland.

Vaak geeft een inboedelwaardemeter ook garantie tegen onderverzekering voor een bepaalde periode, meestal is dit vijf jaar. Hiermee voorkomt u dat u bij iedere aankoop een melding moet maken bij uw verzekeraar.

inboedelverzekering afsluiten

Vergelijk de premie en dekking van een inboedelverzekering

Er zijn veel verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. Niet al deze producten zijn hetzelfde qua dekking. Een hogere premie betekent niet dat het, voor u, per definitie een beter product is. Een relatief lage premie zal u erg aanspreken, maar wellicht is er dan sprake van een relatief hoog eigen risico. Het hangt van uw persoonlijke en financiële situatie af welke dekking het meest passend is.

Verzekeraars sluiten bepaalde zaken uit van dekking. Het is goed om dit ook te vergelijken. Hierbij kunt u denken aan schade die is ontstaan door opzet/grove eigen schuld. Ook kan het zijn dat andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit kunt u terugvinden in de voorwaarden van de verzekering. Voordat u een inboedelverzekering afsluit, bedenk dan goed wat uw wensen zijn. U kunt dan gemakkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Wat is er uitgesloten van dekking?

Verzekeraars sluiten bepaalde zaken uit van dekking. Het is goed om dit ook te vergelijken. Hierbij moet u denken aan schade die is ontstaan door opzet/grove eigen schuld. Ook kan het zijn dat andere schade-oorzaken uitgesloten zijn. Dit kunt u terugvinden in de voorwaarden van de verzekering. Voordat u een inboedelverzekering afsluit, bedenk dan goed wat uw wensen zijn. U kunt dan makkelijker de verschillende aanbieders vergelijken en de juiste keuze maken.

Inboedelverzekering geweigerd

Gaat u daadwerkelijk de inboedelverzekering afsluiten? Is er in het verleden een verzekering door de verzekeraar opgezegd of heeft u een CIS-registratie? Dan is het belangrijk dat u eventuele bijzonderheden meldt bij de aanvraag van de verzekering. Zo kunnen we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar indienen.

Wordt uw aanvraag door een reguliere maatschappij geweigerd? Diks Verzekeringen werkt samen met De Vereende. De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren, daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende zal uw aanvraag altijd accepteren, maar de premie ligt hoger dan bij een reguliere verzekering.

Wij kunnen voor de inboedel (en overige verzekeringen) een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaalt. U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende.
Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn te bereiken van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.7
Gemiddelde score
Gebasseerd op 17 reviews
phj Wesseling
Goed
Alex
Namens mijn moeder (81jr) een klacht/vraag ingediend. Zonder interactie is inboedelwaarde verhoogd. Moet eerst hele check door om antwoord te krijgen waarom. Check door, alles ingeleverd, wat denk je? Krijg geen antwoord, krijg nieuw voorstel en inderdaad het kan goedkoper. Briljant.......
Lot (schoondochter van J.Th. Offermans-van Beest
Na uw telefonische informatie is het opzeggen via de pc eenvoudig. Ik ga ervan uit dat de opzegging per direct is en dat het teveel betaalde met factuur nr. 28281397 op mijn bankrekening nr. NL14ABNA 0480763542 zo spoedig mogelijk door u wordt terugbetaald. Ik ben verhuisd naar een verpleeghuis, waar ik de inboedelverzekering niet meer nodig heb.

Goedkope inboedelverzekering