inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Nooit onderverzekerd
Nooit onderverzekerd
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebasseerd op 15 reviews
Lot (schoondochter van J.Th. Offermans-van Beest
Na uw telefonische informatie is het opzeggen via de pc eenvoudig. Ik ga ervan uit dat de opzegging per direct is en dat het teveel betaalde met factuur nr. 28281397 op mijn bankrekening nr. NL14ABNA 0480763542 zo spoedig mogelijk door u wordt terugbetaald. Ik ben verhuisd naar een verpleeghuis, waar ik de inboedelverzekering niet meer nodig heb.
H.V.
snel en ongecompliceerd
theosterrenberg
geen

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van inboedelverzekeringen?

Bij het vergelijken van inboedelverzekeringen zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de hoogte van uw premie. Hieronder enkele factoren op een rij:

 • Uw gezinssamenstelling
 • Verzekerd bedrag
 • Type dekking
 • Woonplaats
 • Inbraakbeveiliging
 • Bouwaard
 • Eigen risico

Vergelijk online de premie voor een inboedelverzekering

Wat is er gedekt op een inboedelverzekering?

De inboedelverzekering dekt alle roerende zaken (spullen in huis die verplaatsbaar zijn) die behoren tot uw particuliere huishouding. Uw bankstel, bed en televisie behoren bijvoorbeeld tot uw inboedel. De keuken niet, omdat deze in principe niet eenvoudig en zonder schade te veroorzaken, verplaatsbaar is. Zwevend parket behoort bijvoorbeeld wel tot de inboedel, maar verlijmd parket niet.

De inboedel is meestal op nieuwwaarde verzekerd. Er zijn verschillende dekkingsvarianten, maar de meest gangbare zijn de Uitgebreide Gevarendekking (UGV), de UGV+ en de Meest Uitgebreide Gevarendekking oftewel de allrisk dekking.

Hoe is de premie opgebouwd?

De premie van de inboedelverzekering is regiogebonden, afhankelijk van de mate van het risico op inboedelschade. Zo is Amsterdam bijvoorbeeld een dure regio, omdat daar procentueel meer wordt ingebroken dan in een klein dorp op het platteland.

Verzekerd bedrag van de inboedel

Om de waarde van de inboedel op te geven kunt u alle roerende zaken noteren in een inboedelinventarislijst, maar het is gemakkelijker om gebruik te maken van de inboedelwaardemeter. De waarde van de inboedel wordt dan op basis van vaste gegevens ingeschat. Onder andere van belang zijn: de leeftijd van de hoofdkostwinner, de samenstelling van het huishouden, het inkomen en de oppervlakte van de woning. Bij het berekenen van de premie vragen wij u dan ook om deze gegevens in te vullen.

Bijkomend voordeel van het gebruik van de inboedelwaardemeter is dat er meestal een garantie wordt geboden tegen onderverzekering. Kostbare zaken moeten apart worden opgegeven of apart worden verzekerd op een kostbaarhedenverzekering.

Is mijn inboedel verzekerd tijdens een verhuizing?

Tijdens een verhuizing kunnen spullen gemakkelijk beschadigen. De dekking van uw inboedelverzekering tijdens verhuizing kan per verzekeraar verschillen. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering maar een beperkte dekking heeft tijdens een verhuizing. Controleer ruim voor uw verhuizing goed uw polisvoorwaarden. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan.

Welke dekking biedt de inboedelverzekering voor de mobiele telefoon?

U kunt een tweedeling maken in inboedelverzekeringen. De traditionele verzekering biedt dekking tegen een aantal in de polisvoorwaarden omschreven schadeoorzaken. Het gaat bijvoorbeeld om de dekkingen diefstal, brand en stormschade. In de moderne inboedelverzekering is zelfs uw telefoon laten vallen meeverzekerd. Dit zijn de zogenaamde allris  ks verzekeringen. In de polisvoorwaarden van deze verzekeringen wordt niet opgesomd wat verzekerd is. Eigenlijk is alles verzekerd, mits het is uitgesloten in de polisvoorwaarden. In de voorwaarden staat bijvoorbeeld dat opzet niet verzekerd is.

Laptop in de inboedelverzekering?

In elk huishouden staat er wel minimaal één tegenwoordig: een laptop. Maar valt een laptop nu ook onder uw inboedelverzekering?

Wat is huurdersbelang?

Wanneer u een woning huurt, brengt u misschien wel zelf veranderingen aan in het huis. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of de keuken. Of een parketvloer die u verlijmd hebt (dus geen kliklaminaat). Dat soort verbeteringen noemt men huurdersbelang.

Uitsluitingen op een inboedelverzekering

Geld en geldswaardig papier zijn in principe uitgesloten, maar worden veelal wel tot een maximaal bedrag vergoed. Ook catastrofes (rampen) worden uitgesloten, evenals opzet of roekeloosheid.

Dekking voor inboedel buiten het huis is veelal uitgesloten. Vaak is het mogelijk een buitenhuisdekking af te sluiten. Ook andere uitsluitingen kunnen van toepassing zijn.

Let op! Elke verzekeraar hanteert eigen polisvoorwaarden. Wij verwijzen u bij het afsluiten van de verzekering of bij schade dan ook altijd naar de specifieke voorwaarden.

Klik hier voor de veelgestelde vragen bij een inboedelverzekering.

Veelgestelde vragen

Wat valt er onder inboedelverzekering?

Onder een inboedelverzekering vallen alle zaken (spullen) die u kunt meenemen wanneer u gaat verhuizen. Oftewel alle spullen die niet vastzitten aan uw huis. Heeft u bijvoorbeeld kliklaminaat en kunt u dit meenemen? Dan valt dit onder de inboedelverzekering. Hetzelfde geldt voor spullen als gordijnen, meubels en sieraden. Lees meer over: wat valt er onder inboedelverzekering

Wat is er gedekt op een inboedelverzekering?

Uw inboedel is niet alleen verzekerd tegen brandschade en schade na een inbraak, maar ook tegen schade als gevolg van diefstal, storm, omvallende bomen, gesprongen leidingen en uitstromend water uit putten en riolen. Schade door rook en roet, schroeien, vandalisme en overspanning/inductie ten gevolge van bliksem val ook onder de dekking van een inboedelverzekering. Mocht uw diepvries door een storing uitvallen of uw aquarium breken, dan valt ook de inhoud daarvan onder de dekking. Ook uw wasgoed, tuinmeubilair en tuingereedschap is verzekerd.

iPad/tablet gevallen: wat wordt vergoed door de inboedelverzekering?

Als u uw iPad of tablet heeft laten vallen dan is dit natuurlijk erg vervelend als deze kapot is gegaan. Als u er vanuit was gegaan dat de schade wordt vergoed door uw inboedelverzekering dan komt u vaak bedrogen uit. Omdat de dekking verschilt per verzekeraar raden wij altijd aan de polisvoorwaarden goed door te lezen. Lees meer over: iPad gevallen: wat wordt vergoed door de inboedelverzekering

 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Inboedelverzekering vergelijken

Met de online vergelijkingstool van Diks verzekeringen kunt u eenvoudig en snel een inboedelverzekering vergelijken op prijs en kwaliteit. Door het vergelijken van inboedelverzekeringen komt u erachter welke verzekering het beste bij u past. Factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de premie:

 • Uw dekking
 • Uw opgebouwde schadevrije jaren
 • Uw leeftijd
 • Uw postcode

Inboedelverzekering student

Een inboedelverzekering voor studenten is niet verplicht vanuit de wet, maar zeker wel aan te raden. Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je je lossen zaken/spullen in huis of kamer. Je kunt hierbij denken aan je laptop, meubels, kleding, televisie en nog veel meer.

Inboedelverzekering vergelijken

Met de online vergelijkingstool van Diks verzekeringen kunt u eenvoudig en snel een inboedelverzekering vergelijken op prijs en kwaliteit. Door het vergelijken van inboedelverzekeringen komt u erachter welke verzekering het beste bij u past. Factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de premie:

 • Uw dekking
 • Uw opgebouwde schadevrije jaren
 • Uw leeftijd
 • Uw postcode

Inboedelverzekering student

Een inboedelverzekering voor studenten is niet verplicht vanuit de wet, maar zeker wel aan te raden. Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je je lossen zaken/spullen in huis of kamer. Je kunt hierbij denken aan je laptop, meubels, kleding, televisie en nog veel meer.

Over Diks

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering of zakelijke verzekering; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 50 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werken wij

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Over uw oude verzekering hoeft u zich ook geen zorgen te maken, het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Toezicht

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Ook heeft Diks Verzekeringen zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden worden geboden bij aankopen via het internet.

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering of zakelijke verzekering; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 50 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Over uw oude verzekering hoeft u zich ook geen zorgen te maken, het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Ook heeft Diks Verzekeringen zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden worden geboden bij aankopen via het internet.

Vergelijk online de premie voor een inboedelverzekering