inboedelverzekering

Inboedelverzekering vergelijken: direct uw inboedel verzekeren!

Nooit onderverzekerd
Nooit onderverzekerd
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Welke dekking past bij u?

Brandschade
Diefstal en inbraak
Aanrijding en omvallen van bomen
Schade door vallen en stoten
i Naast de schadevergoeding vergoeden wij ook de kosten die je moet maken om schade te voorkomen of te beperken, zoals bereddingskosten, kosten voor noodvoorzieningen, opruimingskosten, saneringskosten, kosten voor vervangend onderdak, extra levensonderhoud en tijdelijke opslag.

Welke dekking past bij u?

Uitgebreid

 • Brandschade
 • Diefstal en inbraak
 • Aanrijding en omvallen van bomen
 • Schade door vallen en stoten
  i Naast de schadevergoeding vergoeden wij ook de kosten die je moet maken om schade te voorkomen of te beperken, zoals bereddingskosten, kosten voor noodvoorzieningen, opruimingskosten, saneringskosten, kosten voor vervangend onderdak, extra levensonderhoud en tijdelijke opslag.
Bereken Premie meer informatie

Meest uitgebreid

 • Brandschade
 • Diefstal en inbraak
 • Aanrijding en omvallen van bomen
 • Schade door vallen en stoten
  i Naast de schadevergoeding vergoeden wij ook de kosten die je moet maken om schade te voorkomen of te beperken, zoals bereddingskosten, kosten voor noodvoorzieningen, opruimingskosten, saneringskosten, kosten voor vervangend onderdak, extra levensonderhoud en tijdelijke opslag.
Bereken Premie meer informatie

Wij vergelijken verschillende verzekeraars

Een inboedelverzekering is eigenlijk onmisbaar. De spullen in huis kunnen namelijk op veel verschillende manieren beschadigd raken. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, storm, inbraak of wateroverlast. Met een inboedelverzekering wordt de schade door de verzekeraar vergoed en kunnen de beschadigde spullen worden gerepareerd of vervangen. Bent u benieuwd of u een inboedelverzekering zou moeten afsluiten?

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering is uw inboedel verzekerd bij schade. Onder inboedel verstaan we alle spullen in uw huis die niet nagelvast zitten en dus verplaatsbaar zijn. Denk hierbij aan meubels, kleding en apparatuur. Makkelijk gezegd zijn het alle spullen die met een verhuizing makkelijk mee te nemen zijn. Schade aan uw inboedel kan bijvoorbeeld ontstaan door brand, wateroverlast, inbraak of vandalisme. Spullen die vast zitten aan uw woning, zoals bijvoorbeeld een inbouwkeuken, moet je apart verzekeren met een opstalverzekering.

Waarom een inboedelverzekering?

Misschien vraagt u zich af of een inboedelverzekering wel nodig is, omdat u geen dure meubels of zeldzame verzameling heeft. Toch zijn al uw spullen bij elkaar opgeteld veel geld waard. Stel dat er in uw huis brand uitbreekt en een groot deel van uw spullen verloren gaat of dat er ingebroken wordt en al uw elektronische apparatuur gestolen wordt. Als u al deze spullen in één keer moet vervangen kan dit veel geld kosten. Een inboedelverzekering afsluiten kan om die reden toch de moeite waard zijn. Bovendien is schade aan uw spullen ook niet altijd te voorkomen, ook al bent u nog zo voorzichtig. Schade door bijvoorbeeld noodweer is iets waar u zelf niet altijd wat aan kunt doen. In de voorwaarden van uw verzekeringspolis staan de oorzaken beschreven in welke gevallen een verzekeraar een vergoeding uitkeert. Ook staat hier beschreven wanneer er geen dekking is.

Veelgestelde vragen bij een inboedelverzekering

Wat kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren.

 • Uw gezinssamenstelling
 • Verzekerd bedrag
 • Type dekking
 • Woonplaats
 • Inbraakbeveiliging
 • Bouwaard
 • Eigen risico

Bijvoorbeeld: In een groot koophuis zullen meer spullen staan, dan in een huurappartement met een kleinere oppervlakte. Een gezin heeft doorgaans meer spullen dan een alleenstaande, dus de kosten een gezin, zijn vanzelfsprekend ook hoger. Verder is Amsterdam bijvoorbeeld een dure regio, omdat daar procentueel meer wordt ingebroken dan in een klein dorp op het platteland.

Wanneer moet je een inboedelverzekering afsluiten?

Het is verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten, zodra u eigen spullen heeft die in een woning staan. Het maakt hierbij niet uit of de woning gekocht of gehuurd is. Een mooi moment voor het afsluiten van een inboedelverzekering is een verhuizing. U wilt natuurlijk dat uw spullen in uw nieuwe woning goed verzekerd zijn, mocht er onverhoopt iets gebeuren. Heeft u al een inboedelverzekering? Dan is een verhuizing een mooi moment om deze te herzien. Geef altijd uw nieuwe adres door aan de inboedelverzekeraar. Heeft u nieuwe meubels of nieuwe apparatuur? Dan kan het zijn dat de waarde van uw inboedel verandert.

Welke inboedelverzekering is de beste?

Welke inboedelverzekering u het beste kunt afsluiten is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wilt u uw inboedel zo volledig mogelijk verzekeren? Dan kunt u het beste een allrisk inboedelverzekering afsluiten. Daarnaast kunt u ook nog een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een buitenhuis dekking,  of een kostbaarhedenverzekering. Vaak wordt een inboedelverzekering samen afgesloten met een opstalverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer u meerdere woonverzekeringen afsluit, profiteert u namelijk van pakketkorting.

Wat is een goedkope inboedelverzekering?

Een goedkope inboedelverzekering vinden? Dan kunt u het beste inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Via Diks.nl kunt u snel en gemakkelijk inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken door een aantal vragen in te vullen. De berekeningsmodule doet de rest voor u. Ook kunt u de poliswaarden inzien en desgewenst vergelijken. Op onze website worden alle mogelijkheden overzichtelijk voor u op een rijtje gezet. Heeft u een goedkope inboedelverzekering gevonden? Dan kunt u ervoor kiezen deze direct af te sluiten. Mocht u daadwerkelijk een aanvraag willen doen, vermeld dan eventuele bijzonderheden, zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen.

Wat is de beste inboedelverzekering?

Met zoveel verschillende soorten inboedelverzekeringen is het soms lastig om de beste eruit te pikken. Want wat is nu de beste inboedelverzekering? Dat hangt helemaal van uw persoonlijke situatie en de gekozen dekking af. Als u kiest voor de basisdekking wordt schade aan uw inboedel door brand, water, diefstal en vandalisme gedekt. Naast de basisdekking kunt u aanvullende dekkingen afsluiten, zoals een buitenhuis dekking of een kostbaarhedenverzekering. De meest uitgebreide dekking voor uw inboedelverzekering is de allrisk dekking. Kijk goed naar de waarde van uw inboedel en uw persoonlijke situatie om de beste inboedelverzekering te vinden.

Is een Inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Ook als u geen kostbare sieraden of dure verzameling bezit, is uw inboedel bij elkaar veel geld waard. Stelt u zich voor dat u dat door een brand in huis allemaal in één keer moet vervangen. Dan bent u flink wat geld kwijt. Met een inboedelverzekering bent u hiervoor verzekerd. De maandelijkse kosten voor de verzekeringspremie zijn een stuk lager dan wanneer u ineens al uw spullen moet vervangen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wat dekt een inboedelverzekering?

Onder de dekking van een inboedelverzekering vallen alle roerende zaken in huis. Roerende zaken spullen in huis die verplaatsbaar zijn. Uw bankstel, bed en televisie behoren bijvoorbeeld tot uw inboedel. De keuken niet, omdat deze in principe niet eenvoudig en zonder schade te veroorzaken, verplaatsbaar is. Zwevend parket behoort bijvoorbeeld wel tot de inboedel, maar verlijmd parket niet. De inboedel is meestal op nieuwwaarde verzekerd. Er zijn verschillende dekkingsvarianten, maar de meest gangbare zijn de Uitgebreide Gevarendekking (UGV), de UGV+ en de Meest Uitgebreide Gevarendekking oftewel de allrisk dekking.

Vergelijk online de premie voor een inboedelverzekering

Inboedelverzekering berekenen

Via onze online tool kunt u heel gemakkelijk de premie voor een inboedelverzekering berekenen. Hiervoor moet u een aantal gegevens over uw woning en inboedel invullen, zoals het bouwjaar en het type woning. Om de premie van uw inboedelverzekering te kunnen berekenen, moet u weten wat de waarde van uw inboedel is. Hiervoor kunt u de inboedelwaardemeter gebruiken. De inboedelwaardemeter is gebaseerd op diverse onderzoeken naar de waarde van de inboedel van een groot aantal huishoudens in Nederland.

Inboedelverzekering vergelijken

Met de online vergelijkingstool van Diks verzekeringen kunt u eenvoudig en snel een inboedelverzekering vergelijken op prijs en kwaliteit. Door het vergelijken van inboedelverzekeringen komt u erachter welke verzekering het beste bij u past. Factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de premie:

 • De dekking
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • Uw leeftijd
 • Uw postcode

Inboedelverzekering afsluiten

Via onze website kunt u eenvoudig inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Als u een inboedelverzekering heeft gevonden die goed bij u en uw eventuele gezin past, kunt u deze direct online afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur bereiken op telefoonnummer 088-6883700. Wij helpen u graag!

Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen bij een inboedelverzekering.

Inboedelverzekering berekenen

Via onze online tool kunt u heel gemakkelijk de premie voor een inboedelverzekering berekenen. Hiervoor moet u een aantal gegevens over uw woning en inboedel invullen, zoals het bouwjaar en het type woning. Om de premie van uw inboedelverzekering te kunnen berekenen, moet u weten wat de waarde van uw inboedel is. Hiervoor kunt u de inboedelwaardemeter gebruiken. De inboedelwaardemeter is gebaseerd op diverse onderzoeken naar de waarde van de inboedel van een groot aantal huishoudens in Nederland.

Inboedelverzekering vergelijken

Met de online vergelijkingstool van Diks verzekeringen kunt u eenvoudig en snel een inboedelverzekering vergelijken op prijs en kwaliteit. Door het vergelijken van inboedelverzekeringen komt u erachter welke verzekering het beste bij u past. Factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de premie:

 • De dekking
 • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
 • Uw leeftijd
 • Uw postcode

Inboedelverzekering afsluiten

Via onze website kunt u eenvoudig inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Als u een inboedelverzekering heeft gevonden die goed bij u en uw eventuele gezin past, kunt u deze direct online afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur bereiken op telefoonnummer 088-6883700. Wij helpen u graag!

Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen bij een inboedelverzekering.

Vergelijk online de premie voor een inboedelverzekering

Inboedelverzekering voor een telefoon

Of een mobiele telefoon meeverzekerd is bij een inboedelverzekering verschilt per verzekeraar. Standaard biedt een inboedelverzekering vaak geen dekking bij het laten vallen of stoten van een mobiele telefoon. Bij een enkele verzekeraar is het wel meeverzekerd en bij sommige is het alleen verzekerd met een allrisk dekking. Kijk daarom altijd goed in de voorwaarden van uw verzekering. Wilt u er zeker van zijn dat schade of diefstal aan uw telefoon overal is meeverzekerd? Sluit dan een buitenhuisdekking af. Bij diefstal buiten de woning krijgt u het schadebedrag uitgekeerd. De verzekering geldt niet alleen voor de smartphone. Ook voor andere onderdelen van uw inboedel.

Inboedelverzekering voor een student

Een inboedelverzekering voor studenten is niet verplicht vanuit de wet, maar zeker wel aan te raden. Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je je lossen zaken/spullen in huis of kamer. Je kunt hierbij denken aan je laptop, meubels, kleding, televisie en nog veel meer.

Inboedelverzekering voor een iPad/tablet

Als u uw iPad of tablet heeft laten vallen dan is dit natuurlijk erg vervelend als deze kapot is gegaan. Als u er vanuit was gegaan dat de schade wordt vergoed door uw inboedelverzekering dan komt u vaak bedrogen uit. Omdat de dekking verschilt per verzekeraar raden wij altijd aan de polisvoorwaarden goed door te lezen.

Inboedelverzekering voor een telefoon

Of een mobiele telefoon meeverzekerd is bij een inboedelverzekering verschilt per verzekeraar. Standaard biedt een inboedelverzekering vaak geen dekking bij het laten vallen of stoten van een mobiele telefoon. Bij een enkele verzekeraar is het wel meeverzekerd en bij sommige is het alleen verzekerd met een allrisk dekking. Kijk daarom altijd goed in de voorwaarden van uw verzekering. Wilt u er zeker van zijn dat schade of diefstal aan uw telefoon overal is meeverzekerd? Sluit dan een buitenhuisdekking af. Bij diefstal buiten de woning krijgt u het schadebedrag uitgekeerd. De verzekering geldt niet alleen voor de smartphone. Ook voor andere onderdelen van uw inboedel.

Inboedelverzekering voor een student

Een inboedelverzekering voor studenten is niet verplicht vanuit de wet, maar zeker wel aan te raden. Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je je lossen zaken/spullen in huis of kamer. Je kunt hierbij denken aan je laptop, meubels, kleding, televisie en nog veel meer.

Inboedelverzekering voor een iPad/tablet

Als u uw iPad of tablet heeft laten vallen dan is dit natuurlijk erg vervelend als deze kapot is gegaan. Als u er vanuit was gegaan dat de schade wordt vergoed door uw inboedelverzekering dan komt u vaak bedrogen uit. Omdat de dekking verschilt per verzekeraar raden wij altijd aan de polisvoorwaarden goed door te lezen.

Inboedelverzekering voor een appartement

Het maakt niet uit of u uw appartement gehuurd of gekocht heeft: uw (kostbare) spullen wilt u natuurlijk goed verzekeren.  Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat uw inboedel, zoals uw meubels, apparatuur, kleding etc. goed verzekerd zijn bij schade door bijvoorbeeld brand of diefstal.  Niet iedereen sluit een inboedelverzekering af. Het is namelijk geen verplichte verzekering. Mensen denken dat ze het niet nodig hebben of het wordt simpelweg vergeten. Toch raden we sterk aan om een inboedelverzekering af te sluiten. Uw inboedel is meer waard dan u denkt.

Inboedelverzekering voor een huurhuis

Bij een koophuis heeft u zowel een opstalverzekering als een inboedelverzekering nodig. Maar als u een woning huurt is een opstalverzekering niet nodig. Dit zijn kosten die de verhuurder al betaald. Een inboedelverzekering is echter wel aan te raden als u een appartement of huis huurt, al is het niet verplicht. Bij een huurhuis heeft u te maken met huurdersbelang. Hieronder vallen verbeteringen die u zelf aan de woning hebt aangebracht, maar bij verhuizing ook weer achterlaat in de woning. Dit zijn bijvoorbeeld verbeteringen in de badkamer of keuken. U heeft dit zelf betaald, waardoor het uw eigendom is. Maar een badkamer of keuken neemt u natuurlijk niet mee als u gaat verhuizen, dit zit vast aan de woning. Normaal gesproken valt dit onder een opstalverzekering, maar bij een huurhuis heeft u zelf geen opstalverzekering. Met het huurderbelang kunt u verbeteringen die u heeft aangebracht meeverzekeren in uw inboedelverzekering.

Inboedelverzekering in een studentenhuis

Is uw kind net op kamers gegaan? Dan vallen zijn of haar spullen niet meer onder uw inboedelverzekering. Als uw kind ingeschreven staat op een ander adres moeten ze een inboedelverzekering afsluiten voor dat adres. Kijk wel even goed naar de voorwaarden van de verzekeraar met betrekking tot een studentenhuis. Vooral het delen van de gemeenschappelijke ruimtes maakt het risico hoger voor verzekeraars. Hoe weet je welke spullen oorspronkelijk van wie zijn? Wie moet er een inboedelverzekering voor deze spullen afsluiten? En wie wordt er dan uitbetaald bij schade? Daarnaast is de kans op inbraak of diefstal in een studentenwoning veel groter. Daarom eisen veel inboedelverzekeraars dat de studentenkamer op slot moet kunnen. Ook kan de verzekeraar eisen dat huisgenoten voor hun gehuurde deel ook een verzekering afsluiten.

Inboedelverzekering voor een appartement

Het maakt niet uit of u uw appartement gehuurd of gekocht heeft: uw (kostbare) spullen wilt u natuurlijk goed verzekeren.  Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat uw inboedel, zoals uw meubels, apparatuur, kleding etc. goed verzekerd zijn bij schade door bijvoorbeeld brand of diefstal.  Niet iedereen sluit een inboedelverzekering af. Het is namelijk geen verplichte verzekering. Mensen denken dat ze het niet nodig hebben of het wordt simpelweg vergeten. Toch raden we sterk aan om een inboedelverzekering af te sluiten. Uw inboedel is meer waard dan u denkt.

Inboedelverzekering voor een huurhuis

Bij een koophuis heeft u zowel een opstalverzekering als een inboedelverzekering nodig. Maar als u een woning huurt is een opstalverzekering niet nodig. Dit zijn kosten die de verhuurder al betaald. Een inboedelverzekering is echter wel aan te raden als u een appartement of huis huurt, al is het niet verplicht. Bij een huurhuis heeft u te maken met huurdersbelang. Hieronder vallen verbeteringen die u zelf aan de woning hebt aangebracht, maar bij verhuizing ook weer achterlaat in de woning. Dit zijn bijvoorbeeld verbeteringen in de badkamer of keuken. U heeft dit zelf betaald, waardoor het uw eigendom is. Maar een badkamer of keuken neemt u natuurlijk niet mee als u gaat verhuizen, dit zit vast aan de woning. Normaal gesproken valt dit onder een opstalverzekering, maar bij een huurhuis heeft u zelf geen opstalverzekering. Met het huurderbelang kunt u verbeteringen die u heeft aangebracht meeverzekeren in uw inboedelverzekering.

Inboedelverzekering in een studentenhuis

Is uw kind net op kamers gegaan? Dan vallen zijn of haar spullen niet meer onder uw inboedelverzekering. Als uw kind ingeschreven staat op een ander adres moeten ze een inboedelverzekering afsluiten voor dat adres. Kijk wel even goed naar de voorwaarden van de verzekeraar met betrekking tot een studentenhuis. Vooral het delen van de gemeenschappelijke ruimtes maakt het risico hoger voor verzekeraars. Hoe weet je welke spullen oorspronkelijk van wie zijn? Wie moet er een inboedelverzekering voor deze spullen afsluiten? En wie wordt er dan uitbetaald bij schade? Daarnaast is de kans op inbraak of diefstal in een studentenwoning veel groter. Daarom eisen veel inboedelverzekeraars dat de studentenkamer op slot moet kunnen. Ook kan de verzekeraar eisen dat huisgenoten voor hun gehuurde deel ook een verzekering afsluiten.

Vergelijk online de premie voor een inboedelverzekering

Inboedelverzekering bij antikraak

Ook als u antikraak woont, wilt u uw spullen goed verzekeren. Sommige verzekeraars zijn echter nogal terughoudend als het gaat om het verzekeren van een antikraak woning. Zij weten namelijk niet voor hoelang u de inboedelverzekering nodig heeft. U kunt namelijk op elk moment uit het pand gezet worden. Een verzekering voor korte tijd of het vroegtijdig ontbinden van een verzekering kost de verzekeraar veel geld. Verder beschouwen veel verzekeraars antikraak wonen als onveilig. Ze gaan er vanuit dat  er eerder kans is op schade. Daarom is de premie vaak een stukje hoger als u antikraak woont.

Inboedelverzekering verhuizen

Tijdens een verhuizing kunnen spullen gemakkelijk beschadigen. De dekking van uw inboedelverzekering tijdens verhuizing kan per verzekeraar verschillen. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering maar een beperkte dekking heeft tijdens een verhuizing. Controleer ruim voor uw verhuizing goed uw polisvoorwaarden. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan.

Inboedelverzekering zonder eigen risico

Bij sommige verzekeraars kunt u een inboedelverzekering afsluiten zonder eigen risico. Of het verstandig is om te kiezen voor een eigen risico bij de inboedelverzekering hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie. Een hoog eigen risico is niet standaard verstandig of onverstandig te noemen. Waar u over na zult moeten denken is of u dit eigen risico gemakkelijk voor uw eigen rekening kunt nemen bij schade, en dat bijvoorbeeld meerdere keren per jaar.

Inboedelverzekering bij antikraak

Ook als u antikraak woont, wilt u uw spullen goed verzekeren. Sommige verzekeraars zijn echter nogal terughoudend als het gaat om het verzekeren van een antikraak woning. Zij weten namelijk niet voor hoelang u de inboedelverzekering nodig heeft. U kunt namelijk op elk moment uit het pand gezet worden. Een verzekering voor korte tijd of het vroegtijdig ontbinden van een verzekering kost de verzekeraar veel geld. Verder beschouwen veel verzekeraars antikraak wonen als onveilig. Ze gaan er vanuit dat  er eerder kans is op schade. Daarom is de premie vaak een stukje hoger als u antikraak woont.

Inboedelverzekering verhuizen

Tijdens een verhuizing kunnen spullen gemakkelijk beschadigen. De dekking van uw inboedelverzekering tijdens verhuizing kan per verzekeraar verschillen. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering maar een beperkte dekking heeft tijdens een verhuizing. Controleer ruim voor uw verhuizing goed uw polisvoorwaarden. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan.

Inboedelverzekering zonder eigen risico

Bij sommige verzekeraars kunt u een inboedelverzekering afsluiten zonder eigen risico. Of het verstandig is om te kiezen voor een eigen risico bij de inboedelverzekering hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie. Een hoog eigen risico is niet standaard verstandig of onverstandig te noemen. Waar u over na zult moeten denken is of u dit eigen risico gemakkelijk voor uw eigen rekening kunt nemen bij schade, en dat bijvoorbeeld meerdere keren per jaar.

Inboedelverzekering met een strafblad

Met een strafblad is het een stuk lastiger om een inboedelverzekering af te sluiten. Verzekeraars doen aan risicoanalyse. Ze onderzoeken van te voren hoe groot het risico is dat ze een schadevergoeding moeten uitkeren. Als u een strafblad heeft beschouwen ze dat als een verhoogd risico. Hierbij gaan ze er eigenlijk van uit dat iemand met een strafblad het minder nauw neemt met de verzekeringsregels. Hierdoor zullen veel reguliere verzekeringsmaatschappijen uw aanvraag voor een inboedelverzekering weigeren.

Inboedelverzekering voor wanbetalers

Ook wanbetalers staan hoog op het lijstje van risico’s. Als u al een verzekering heeft afgesloten kan deze opgezegd worden als u de verzekeringspremie niet op tijd betaalt. Dit gebeurt natuurlijk niet als u één keertje te laat bent met betalen. U krijgt dan een herinnering en kunt de premie alsnog betalen. Wanneer u stelselmatig uw verzekeringspremie niet betaalt, wordt u geregistreerd als wanbetaler. Uw verzekeraar zegt de verzekering op en een nieuwe verzekering afsluiten wordt lastiger en duurder.

Inboedelverzekering geweigerd

Is uw inboedelverzekering geweigerd? Dan kan dit meerdere redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat u een strafblad of een rijontzegging heeft. Bij Stichting CIS kunt u uw gegevens opvragen. U weet zo wie u heeft geregistreerd en met welke reden. Gelukkig kunt u altijd nog een inboedelverzekering afsluiten bij De Vereende. De Vereende  specialiseert zich in het verzekeren van bijzondere risico’s. Als een reguliere verzekeringsmaatschappij uw aanvraag weigert, zal De Vereende hem accepteren. U betaalt wel een hogere premie.

Inboedelverzekering met een strafblad

Met een strafblad is het een stuk lastiger om een inboedelverzekering af te sluiten. Verzekeraars doen aan risicoanalyse. Ze onderzoeken van te voren hoe groot het risico is dat ze een schadevergoeding moeten uitkeren. Als u een strafblad heeft beschouwen ze dat als een verhoogd risico. Hierbij gaan ze er eigenlijk van uit dat iemand met een strafblad het minder nauw neemt met de verzekeringsregels. Hierdoor zullen veel reguliere verzekeringsmaatschappijen uw aanvraag voor een inboedelverzekering weigeren.

Inboedelverzekering voor wanbetalers

Ook wanbetalers staan hoog op het lijstje van risico’s. Als u al een verzekering heeft afgesloten kan deze opgezegd worden als u de verzekeringspremie niet op tijd betaalt. Dit gebeurt natuurlijk niet als u één keertje te laat bent met betalen. U krijgt dan een herinnering en kunt de premie alsnog betalen. Wanneer u stelselmatig uw verzekeringspremie niet betaalt, wordt u geregistreerd als wanbetaler. Uw verzekeraar zegt de verzekering op en een nieuwe verzekering afsluiten wordt lastiger en duurder.

Inboedelverzekering geweigerd

Is uw inboedelverzekering geweigerd? Dan kan dit meerdere redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat u een strafblad of een rijontzegging heeft. Bij Stichting CIS kunt u uw gegevens opvragen. U weet zo wie u heeft geregistreerd en met welke reden. Gelukkig kunt u altijd nog een inboedelverzekering afsluiten bij De Vereende. De Vereende  specialiseert zich in het verzekeren van bijzondere risico’s. Als een reguliere verzekeringsmaatschappij uw aanvraag weigert, zal De Vereende hem accepteren. U betaalt wel een hogere premie.

Klanten over een inboedelverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.5
Gemiddelde score
Gebaseerd op 20 reviews
Marijke Kraayenhof
Het is voor mij wel verwarrend hoe vaak de naam van de firma wordt veranderd. Ooit - toen ik klant werd - was het Keuning, Kleyn en Schenk (omdat de heer Kleyn een jeugdvriend van mijn vader was). Toen werd het overgenomen en heette het VSP (Van Dien Service provider). Ik heb dus nooit het idee, in het begin, waar Diks over gaat, vooral ook vanwege de namen Voogd en Voogd ... lastig voor oude klanten .... Misschien heb ik nog wat tussenliggende overnames gemist.
phj Wesseling
Goed
H.V.
snel en ongecompliceerd

Vergelijk online de premie voor een inboedelverzekering