Wat is een voordelige fietsverzekering?

Hoewel een fietsverzekering niet wettelijk verplicht is, is het wel een handige verzekering om te hebben. Afhankelijk van wat voor fiets u heeft, betaalt u honderden euro’s voor de fiets. Aangezien Nederland een echt fietsland is, komt diefstal van fietsen helaas vaak voor. Met een fietsverzekering kunt u uzelf hiertegen verzekeren. U betaalt een relatief lage premie per maand, en bent dan verzekerd bij schade en diefstal. Maar hoe vindt u nou een voordelige fietsverzekering? Dat leggen we u hier graag uit.

Fietsverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Factoren die een rol spelen

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het vinden van een voordelige fietsverzekering. Bijvoorbeeld het soort fiets dat u wilt verzekeren. Een fietsverzekering voor een e-bike zal uiteraard meer kosten dan voor een tweedehands stadsfiets. Daarnaast is de cataloguswaarde van belang. Hoe duurder de cataloguswaarde van een fiets, hoe hoger de kosten van een fietsverzekering. Ook de gewenste dekking voor uw fietsverzekering speelt een rol. U kunt uw fiets namelijk verzekeren tegen diefstal, beschadiging of tegen een combinatie van diefstal en beschadiging. De meest uitgebreide dekking is uiteraard ook de duurste. Tot slot is uw woonplaats bepalend voor de kosten van uw fietsverzekering.

Sluit direct een voordelige fietsverzekering af via Diks Verzekeringen

Op Diks.nl kunt u eenvoudig een voordelige fietsverzekering afsluiten. Bereken alvast uw premie met onze handige online vergelijker. U kunt gemakkelijk wisselen tussen de verschillende dekkingen om premies met elkaar te vergelijken. Heeft u nog vragen over een fietsverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten zitten maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 voor u klaar. U kunt ons telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. Een bericht sturen mag natuurlijk ook. Dit kan via WhatsApp, Messenger of de chatfunctie op Diks.nl.

Bereken direct de premie van uw fietsverzekering!