fietsverzekering

Fietsverzekering: online vergelijken en afsluiten

Bereken online de premie voor een fietsverzekering!

Snel dekking mogelijk
Hulp bij schade
Onafhankelijk

Het kopen van een fiets vraagt een groot financieel offer van u. Dat geldt niet alleen voor de e-bike (elektrische fiets), maar ook voor een reguliere fiets. Het grootste gevaar is het diefstalrisico, maar met een fietsverzekering legt u het risico bij een verzekeraar neer. U kunt de beste sloten gebruiken, maar diefstal kunt u er niet volledig mee voorkomen. U kunt bij het kopen van de fiets een dure fietsverzekering afsluiten bij de fietsendealer, maar online vergelijken en afsluiten is aan te raden.

Fietsverzekering: online vergelijken en afsluiten

De fietsverzekering kunt u inschakelen bij diefstal van uw fiets, maar bijvoorbeeld ook bij beschadiging door een aanrijding. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor nieuwe fietsen tot ze een aantal jaren oud zijn. Niet alle verzekeraars bieden een fietsverzekering aan. Wij raden u aan om de fietsverzekering niet af te sluiten bij de verkoper van de fiets. U kunt namelijk beter eerst online vergelijken en vervolgens de fietsverzekering afsluiten met de beste voorwaarden tegen de laagste premie. Als u de fietsverzekering nu online afsluit, is de fiets ook gelijk al verzekerd.

Voordelen van een fietsverzekering

Een fietsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar zeker wel aan te raden. U betaalt honderden tot zelfs duizenden euro’s voor de fiets. Door diefstal kunt u de investering in één keer kwijtraken. Met een fietsverzekering houdt u aan de diefstal geen financiële schade over. De verzekering kent vaak ook een ruime vergoeding. Gedurende bijvoorbeeld de eerste drie jaren krijgt u bij diefstal de nieuwwaarde uitgekeerd en niet de dagwaarde van de fiets. U bent bij de meeste fietsverzekeringen ook geen eigen risico verschuldigd. U krijgt het volledige schadebedrag dus terug. Tegen een relatief lage premie kunt u uw fiets verzekeren tegen diefstal en schade door een ongeval.

Waarom uw fiets verzekeren via Diks Verzekeringen?

Uw fiets gelijk bij de fietsenzaak al verzekeren lijkt goedkoop, maar bij het vergelijken blijkt vaak het tegendeel. Kritisch de verschillende verzekeraars vergelijken kan zorgen voor een goedkopere fietsverzekering, maar ook voor een fietsverzekering met een ruimere dekking en betere voorwaarden. Vergelijken via Diks.nl biedt extra voordelen. Bij schade kunt u profiteren van de gratis verhaalservice van 112schade.nl. U hoeft dus niet zelf bij de verzekeraar van de veroorzaker van uw schade aankloppen. En wij bieden een ‘niet goed, geld terug’ garantie.

Kies de juiste dekking voor uw fiets

Bij het afsluiten van een fietsverzekering heeft u verschillende dekkingen waar u tussen kunt kiezen. U kunt uw fiets namelijk verzekeren tegen diefstal of tegen diefstal en beschadiging. Het verschil tussen deze verzekeringsvormen blijkt al uit de naam. Bij beschadigingen gaat het om schade aan de fiets door bijvoorbeeld een val of een aanrijding. U kunt ook nog een stapje verder gaan met de “diefstal en beschadiging plus”. In deze verzekeringsvorm heeft u ook recht op verhaalsrechtsbijstand (voor het verhalen van schade aan de fiets door anderen) en een ongevallendekking. Bij overlijden door een fietsongeval krijgen uw nabestaanden €5.000 uitgekeerd. Bij blijvende invaliditeit door een fietsongeluk, krijgt u €10.000 uitgekeerd.

Wat zijn de verschillen tussen de verzekeringsvormen:

Verzekerd tegenWanneer krijgt u een uitkering uit de fietsverzekering?
DiefstalNa diefstal krijgt u een uitkering
Diefstal + beschadigingOok bij het beschadigd raken van de fiets door een ongeval krijgt u een uitkering
Diefstal + beschadiging plusNaast dekking tegen diefstal en beschadiging biedt de fietsverzekering ook een verhaalsbijstand en een ongevallendekking

Na diefstal krijgt u de nieuwwaarde van de fiets uitgekeerd tot de fiets drie jaren oud is. Daarna gaat de verzekeraar bij schade uit van de dagwaarde. Er geldt ook een gunstige regeling voor een tweedehands gekochte fiets. Bij diefstal gaat de verzekeraar uit van de aanschafwaarde. Met de uitkering kunt u dus een volwaardige vervangende fiets kopen.

Dagelijks worden er in Nederland een paar honderd fietsen gestolen. Het liefst stelen ze natuurlijk een nieuwe fiets met een hoge waarde. Zonder een fietsverzekering draagt u het risico zelf.

Onze aanvullende dekkingen

Naast de fietsverzekering kunt u ook nog een aantal aanvullende dekkingen kiezen. Deze dekkingen zijn gerelateerd aan de fietsverzekering en kunnen u nog verder ontzorgen. De eerder besproken verhaalsbijstandsverzekering valt hieronder en ook de ongevallendekking. U kunt ook pech onderweg meeverzekeren. Met deze aanvullende verzekering heeft u recht op reparaties onderweg. Kunnen ze uw fiets niet repareren? Dan worden u en uw fiets naar uw fietsspecialist gebracht.

Vereist vanuit de verzekeraar

U moet natuurlijk alles doen om schade aan de fiets en diefstal te voorkomen. Na diefstal moet u bijvoorbeeld zo snel mogelijk contact opnemen met de verzekeraar. Ook moet u aanwijzingen van de verzekeraar opvolgen. Eigenlijk komt het erop neer dat u de schade zoveel mogelijk moet beperken. Ook worden er eisen gesteld aan de sloten op de fiets. In de polis staat wat de minimale eisen zijn. Het moet in ieder geval een ART-goedgekeurd slot zijn met minimaal twee sterren. Beide sleutels moet u kunnen overhandigen na diefstal. Bij het verliezen van één van de sleutels moet u er dus melding van maken bij de verzekeraar.

Let goed op de eisen van de verzekeraar. Niet voldoen aan de eisen kan tot gevolg hebben dat u geen uitkering krijgt bij beschadiging of diefstal.

Zijn uw fietsaccessoires meeverzekerd?

U kunt uw fiets nog beter op uw voorkeuren afstemmen met accessoires. U laat er bijvoorbeeld een fietscomputer op zetten. De toevoegingen zijn niet standaard meeverzekerd. De waarde van de accessoires kunt u bij elkaar optellen en los meeverzekeren als accessoires. Vergeet dit niet, want anders krijgt u bij diefstal of beschadiging niet de accessoires uitgekeerd. U kunt onderdelen van de fiets als een accessoire zien als de fiets niet standaard met deze toevoegingen uit de fabriek is gekomen. Met andere woorden, bij het bepalen van de nieuwwaarde zijn de accessoires niet meegerekend.

Onze tips

• Met een fietsverzekering is uw fiets verzekerd, maar let vooral ook op uw eigen veiligheid. Gebruik dus geen smartphone op de fiets. Hier ontstaan namelijk vaak ongelukken door.
• Uiteraard kunt u ook uw e-bike (elektrische fiets) verzekeren op de fietsverzekering!
• Wil u de beste fietsverzekering tegen de laagste premie? Kies voor het online vergelijken en afsluiten.
• Voor de fietsverzekering geldt geen verzekeringsplicht, maar het niet verzekerd zijn kan u bij diefstal duur komen te staan.

Schade of diefstal melden

Meld de schade zo snel mogelijk bij de verzekeraar. Vooral bij diefstal is haast geboden, want een snelle melding vergroot de kans dat de fiets wordt teruggevonden. Maar de eerste stap bij diefstal is het doen van aangifte. Doe dit vooral als eerste stap als de dader nog achterhaald kan worden. De verzekeraar geeft u instructies over hoe de schade verder moet worden afgewikkeld. Bij een aanrijding kan er een schade-aangifteformulier worden opgevraagd. Bij diefstal zal de verzekeraar de fietssleutels opvragen. Dit doen ze om aantoonbaar te maken dat de fiets op slot stond ten tijde van de diefstal.

Veel gestelde vragen over de fietsverzekering

Wat zijn de gevolgen als u bij diefstal niet meer beide sleuteltjes kunt overhandigen aan de verzekeraar? Hoeveel eigen risico bent u verschuldigd? De antwoorden op deze en vele andere vragen kunt u vinden op Diks.nl bij de meest gestelde vragen. Ook vindt u een verdere uitleg over de dekking in de pechhulp verzekering.

Over Diks

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering, zakelijke verzekering of hypotheek; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 40 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werken wij

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken, het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Ook heeft Diks Verzekeringen zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden worden geboden bij aankopen via het internet.

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering, zakelijke verzekering of hypotheek; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 40 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken, het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Ook heeft Diks Verzekeringen zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden worden geboden bij aankopen via het internet.

Direct doen

Schade melden

Heeft u een schade? Dan kunt u deze online melden via onderstaand formulier. Heeft u met spoed een sleepdienst nodig? Op uw groene kaart vindt u het telefoonnummer van de hulpdienst waarbij uw verzekeringsmaatschappij is aangesloten.

Klik hier om een schade online te melden.

Wijziging doorgeven

Wilt u uw verzekering aanpassen of verandert er iets in uw persoonlijke situatie? U kunt verschillende soorten wijzigingen doorgeven.

  • Persoonlijke gegevens wijzigen
  • Adreswijziging doorgeven
  • Andere verzekering wijzigen
  • Verzekering opzeggen

Heeft u een schade? Dan kunt u deze online melden via onderstaand formulier. Heeft u met spoed een sleepdienst nodig? Op uw groene kaart vindt u het telefoonnummer van de hulpdienst waarbij uw verzekeringsmaatschappij is aangesloten.

Klik hier om een schade online te melden.

Wilt u uw verzekering aanpassen of verandert er iets in uw persoonlijke situatie? U kunt verschillende soorten wijzigingen doorgeven.

  • Persoonlijke gegevens wijzigen
  • Adreswijziging doorgeven
  • Andere verzekering wijzigen
  • Verzekering opzeggen

Heeft u schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heeft u geen schadeformulier meer nodig. U regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Download direct:

Bereken online de premie voor een fietsverzekering!