Kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken voor een tweede(gezins)auto?

U kunt uw schadevrije jaren die u met uw eerste auto heeft opgebouwd niet gebruiken voor een tweede (gezins)auto. U kunt niet in twee auto’s tegelijk rijden en daarom zal één van de twee auto’s een andere regelmatige bestuurder hebben. Om u tegemoet te komen hebben verzekeringsmaatschappijen aparte regelingen opgesteld voor het afsluiten van een autoverzekering voor tweede auto’s.
Wanneer u een tweede autoverzekering wilt afsluiten bij uw huidige verzekeraar dan kunt u profiteren van een tweede autoregeling. De tweede autoregeling houdt in dat u voor beide auto’s dezelfde bonuskorting ontvangt. Dit geldt alleen wanneer u de tweede autoverzekering ook afsluit bij dezelfde verzekeraar. U krijgt voor de tweede auto dezelfde bonuskorting, maar u krijgt geen schadevrije jaren. Deze moeten opnieuw worden opgebouwd. Niet elke verzekeringsmaatschappij zal een tweede autoregeling hanteren. Kijkt u ook goed naar de voorwaarden van een dergelijke regeling.

Wilt u uw autoverzekering voor uw tweede auto afsluiten bij een andere verzekeraar, dan kunt u wellicht gebruikmaken van speciale kortingen. Er zijn verzekeraars die korting geven op basis van het aantal jaren dat u uw rijbewijs heeft.

Heeft u geen enkele schadevrije jaren opgebouwd met uw eerste auto, dan ontangt u geen extra korting voor het afsluiten van een autoverzekering voor een tweede auto. Hierbij maakt het dus niet uit waar u een autoverzekering afsluit.

Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.