Ik ben mijn royementsverklaring kwijt. Hoe kan ik een nieuwe krijgen?

Sinds 2007 is Roy Data opgericht, een systeem die de royementsgegevens bijhoudt voor de verzekeringsmarkt. Alle royementsgegevens met een royementsdatum vanaf 1 september 2007 worden in het systeem opgenomen. Dit systeem heeft grote voordelen. Naast het feit dat het niet meer nodig is dat men bij het veranderen van verzekeringsmaatschappij de papieren royementsverklaring moet overhandigen aan de nieuwe maatschappij, hoeft u zich ook niet meer druk te maken over het kwijtraken van de royementsverklaring. Alle gegevens staan in het Roy Data systeem.

Inmiddels hebben een hoop maatschappijen de geldigheid van een royementsverklaring aangepast naar soms wel 3 jaar. Bekijk in dit overzicht de geldigheidsduur van een royementsverklaring per maatschappij.

De schadevrije jaren die u opbouwt bij een scooterverzekering staan nog niet in Roy data. Bij het beëindigen van een scooterverzekering krijgt u hier nog wel een royementsverklaring. De maatschappij geeft deze maar 1 keer af. Bent u de verklaring kwijt dan bent u helaas ook de opgebouwde schadevrije jaren kwijt. Het is niet mogelijk om een royementsverklaring opnieuw op te vragen.

Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.

Bereken online de premie voor een autoverzekering

Direct afsluiten