Hoe kan ik een tenaamstellingscode aanvragen?

Het is de bedoeling dat u de tenaamstellingscode goed bewaard. Toch komt het nogal eens voor dat deze kwijtraakt. Bijvoorbeeld als een voertuig van eigenaar wisselt, als het tenaamstellingsbewijs verloren raakt of als de brief met een deel van de code niet meer te vinden is. Als u de tenaamstellingscode kwijt bent, kunt u gelukkig altijd een nieuwe code aanvragen bij de RDW. Op Diks.nl leest u hoe u dat precies doet.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Tenaamstellingscode aanvragen bij de RDW

Voor het aanvragen van een nieuwe tenaamstellingscode gaat u naar “Tenaamstellingscode auto kwijt” op de website van de RDW. Hier kunt u inloggen met uw DigiD. Vervolgens selecteert u het voertuig waarvoor u een nieuwe code wilt aanvragen. De kosten voor een nieuwe code bedragen €1,-, dit kunt u betalen via iDeal. Vervolgens ontvangt u direct een e-mail van de RDW met daarin een link naar uw nieuwe tenaamstellingscode. Download deze direct en sla hem goed op. De link naar de code blijft 40 dagen bereikbaar.

Tenaamstellingscode aanvragen zonder DigiD

Heeft u geen DigiD? Dan kunt u een DigiD aanvragen (dat duurt ongeveer 3 werkdagen) of u kunt de nieuwe tenaamstellingscode aanvragen zonder DigiD. In dat geval ontvangt u de nieuwe code niet per e-mail, maar per post. Zorg dat u uw voertuigidentificatienummer bij de hand heeft, dit staat op de achterkant van het kentekenbewijs. Om een tenaamstellingscode aan te vragen zonder DigiD kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Ga naar ‘Tenaamstellingscode aanvragen’. Kies voor ‘Alleen tenaamstellingscode aanvragen’
  2. Betaal de kosten via iDeal
  3. Vervolgens ontvangt u de code per post op het bij de gemeente geregistreerde adres van de eigenaar van de auto
AanvraagIn huis
Maandag tot en met vrijdag voor 20.00 uurBinnen 3 werkdagen
Maandag tot en met donderdag na 20.00 uurBinnen 4 werkdagen
Vrijdag na 20.00 uur en in het weekendDonderdag

Na ontvangst van de nieuwe tenaamstellingscode is de oude code niet meer geldig. Het kenteken blijft wel gelijk. Vraagt u de nieuwe code voor iemand anders aan? Dan kunt u dezelfde stappen volgen.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 03-01-2021

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op