Kan ik een autoverzekering afsluiten met een alcohol verleden?

Alcohol en autorijden gaan niet samen, dat weten we allemaal wel. Op het moment dat u toch met alcohol achter het stuur kruipt kan dit vervelende gevolgen hebben voor uw autoverzekering.  De kans bestaat dat uw verzekeraar de schade niet vergoedt en de verzekering ook opzegt per direct. Het wordt dan lastiger om een autoverzekering af te sluiten met een alcohol verleden.

Autoverzekering en alcohol

Met een WA-verzekering wordt de autoschade vergoedt die je bij een ander veroorzaakt. De verzekeraar is wettelijk verplicht deze schade uit te keren, ook wanneer je alcohol gedronken hebt. Maar in veel gevallen hebben verzekeraars wel een uitsluiting op de autoverzekering voor schade die veroorzaakt wordt door alcohol. Veroorzaak je schade omdat je alcohol hebt gedronken? Dan zal de verzekeraar de schade bij de tegenpartij vergoeden.  Zo is de onschuldige partij nooit de dupe van het alcoholgebruik van een ander. Sommige verzekeraars zullen echter de gemaakte kosten verhalen op de dader.

Opzeggen autoverzekering na alcohol misbruik

Naast dat u in veel gevallen zelf voor de schade opdraait, kan alcohol misbruik achter het stuur nog meer vervelende gevolgen hebben voor uw autoverzekering . Zo kan de verzekeraar besluiten om de autoverzekering per direct  te beëindigen. Vanaf dat moment bent u niet meer verzekerd en zult u elders een nieuwe verzekering voor uw auto moeten afsluiten.

Als u gepakt wordt met een alcoholpromillage van 1,3 of hoger? Dan kan de officier van justitie je een rijontzegging opleggen. Deze periode varieert van een paar uur tot een jaar. Tijdens die periode mag u geen enkel motorvoertuig besturen. Na deze periode kan een rijontzegging problemen opleveren bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Autoverzekering afsluiten met alcohol verleden is lastig

Is uw autoverzekering beëindigd vanwege schade veroorzaakt door alcohol? Dan is het zaak dat u zo snel mogelijk op zoek gaat naar een nieuwe verzekeraar. Dit kan nog best wel lastig zijn, aangezien verzekeraars een aantal vragen zullen gaan stellen over uw verleden met alcohol. Aan de hand van een aantal vragen zal de verzekeraar per geval bekijken of uw wordt geaccepteerd of niet. In onderstaande gevallen kan het lastig zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten:

  • Rijontzegging: u heeft een rijontzegging gekregen omdat u met alcohol op heeft gereden.
  • Niet verzekerd: u bent een tijdje niet verzekerd geweest.
  • Opzegging verzekeraar: u heeft een opzegging door een verzekeraar op uw naam staan

Verzekeraars zien u als extra risico wanneer u een rijontzegging heeft gehad. In veel gevallen kunt u pas na vijf tot acht jaar nadat de rijontzegging achter de rug is, weer een nieuwe autoverzekering afsluiten.

Vereende; autoverzekering met alcoholverleden is mogelijk

Wat moet u doen op het moment dat u door verschillende verzekeraars telkens wordt geweigerd? In dat geval kunt u wellicht terecht bij de Vereende, een maatschappij opgericht door verschillende verzekeraars specifiek voor mensen die een groot risico vormen voor de individuele maatschappijen. De Vereende zal in de meeste gevallen de autoverzekering accepteren, maar de premie zal aanzienlijk hoger liggen dan bij een reguliere autoverzekering. Deze hogere premie is vanwege het hogere risico. Hoe hoog de premie is hangt af van een aantal factoren.

Ook heeft u vaak een eigen risico bij een WA-verzekering. Dit eigen risico moet samen met de premie vooraf worden voldaan. De Vereende zal per aanvraag ook beoordelen of deze geaccepteerd wordt of niet. Daarnaast gelden er vaak nog extra voorwaarden bij het afsluiten van een verzekering. Diks verzekeringen is een tussenpersoon voor de Vereende. Dit houdt in dat u bij ons een verzekering bij de Vereende kunt afsluiten.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 314 reviews
10-12-2021
Gerard
contact met medewerker
26-11-2021
Hj van Houten
Heb al jaren voertuigen via Diks in de verzekering, en tot nu toe in aller tevredenheid.
17-11-2021
harry
Geweldige tussenpersoon ben er blij mee Ik

Bereken online de premie voor De Vereende autoverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 20-01-2021

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op