Wat kost een doorlopende reisverzekering?

U heeft er waarschijnlijk al een tijdje naar uitgekeken en dan is het bijna zover: op vakantie! Of het nou gaat om een relaxte zonvakantie, avontuurlijke wintersport of interessante stedentrip: u wilt natuurlijk goed verzekerd op reis. Met een doorlopende reisverzekering kunt u het hele jaar door veilig op vakantie. Maar wat zijn de kosten van een doorlopende reisverzekering? En bent u echt voordeliger uit dan wanneer u een kortlopende reisverzekering afsluit? Wij zetten hieronder alle kosten van een doorlopende reisverzekering voor u op een rijtje.

Kosten doorlopende reisverzekering

Of een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering, hangt af van twee factoren: de gezinssamenstelling en hoe vaak u per jaar op vakantie gaat. Over het algemeen is het voor gezinnen al voordeliger wanneer ze meer dan twee weken per jaar op vakantie gaan. Denk hierbij niet alleen aan uw zomervakantie, maar bijvoorbeeld ook aan weekendjes weg of die last-minute in de herfstvakantie. Voor stellen is het al voordeliger vanaf drie weken vakantie en voor alleenstaanden bij vier weken vakantie per jaar. Dit hoeft overigens geen aaneengesloten periode te zijn. Wanneer u meerdere keren per jaar een korte vakantie boekt, zijn de kosten van een doorlopende reisverzekering ook voordeliger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een doorlopende reisverzekering?

De gemiddelde kosten voor een doorlopende reisverzekering verschillen per persoon. De hoogte van uw premie hangt namelijk af van een aantal factoren:

  • Het aantal personen waarvoor de doorlopende reisverzekering wordt afgesloten
  • Of u binnen of buiten Europa op vakantie gaat
  • De dekkingen die u kiest

Bij het berekenen van de premie kunt u verschillende aanvullende dekkingen kiezen. U moet dus goed nadenken waarvoor u zich precies wil laten verzekeren. U kunt o.a. denken aan de volgende dekkingen:  Bagage, Medische Kosten, Automobilistenhulp, Ongevallen, Geld, Bijzondere Sporten en Zakelijke Reis.

Wanneer u van plan bent te gaan raften op reis kunt u bijvoorbeeld overwegen om de dekking Bijzondere Sporten aanzetten. U kunt uw doorlopende reisverzekering helemaal zelf samenstellen. Natuurlijk is het zo dat hoe meer dekkingen u aanzet, hoe hoger de premie wordt. Zo kunt u zelf de hoogte van de kosten van uw doorlopende reisverzekering bepalen.

Naast de hoeveelheid dekkingen die u kiest, heeft ook het eigen risico invloed op de hoogte van uw premie. De hoogte van uw eigen risico bepaalt hoeveel u zelf betaalt bij schade. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Wat kost het uiteindelijk per jaar?

Met een doorlopende reisverzekering bent u één jaar verzekerd voor diefstal en schade op reis. U hoeft zich dan het hele jaar geen zorgen te maken over de reisverzekering: u kunt op elk moment veilig op reis. U kunt zelf de datum kiezen waarop u wilt dat de doorlopende reisverzekering in gaat. Vanaf dat moment begint u met het betalen van premie. Na een jaar kunt u de doorlopende reisverzekering verlengen of stopzetten.

Wat zijn de kosten van een doorlopende reisverzekering voor het hele gezin?

U kunt ervoor kiezen om de doorlopende reisverzekering voor uw hele gezin af te sluiten. Zo zijn uw partner en inwonende kinderen ook het hele jaar verzekerd. Uw kinderen moeten wel op hetzelfde adres wonen. De premie wordt dan wel hoger, maar uiteindelijk is het toch voordeliger dan wanneer u voor iedereen een aparte doorlopende reisverzekering afsluit. Zo bespaart u gemakkelijk op de kosten van uw doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

kosten doorlopende reisverzekering

Bereken direct de premie van uw doorlopende reisverzekering!