HEMA dierenverzekering

HEMA dierenverzekering

Bereken direct de premie van uw dierenverzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

HEMA hondenverzekering

Is uw trouwe viervoeter een hond? Dan kunt u bij HEMA een hondenverzekering afsluiten. Het is fijn om goed verzekerd te zijn, bijvoorbeeld als uw hond een gebroken pootje oploopt of last heeft van maagklachten. De HEMA hondenverzekering vergoedt de meest voorkomende medische kosten. U kiest zelf hoe uitgebreid verzekert u wilt zijn. Zo kunt u zelf een hondenverzekering samenstellen die goed bij uw hond past.

HEMA kattenverzekering

Met de HEMA kattenverzekering is uw kat verzekerd bij bijvoorbeeld allergieren of ontstoken oogjes, maar ook al hij onverwachts geopereerd moet worden. De basisdekking van een HEMA dierenverzekering vergoedt al een heleboel zaken. Bovendien kunt u diverse aanvullende dekkingen afsluiten, bijvoorbeeld voor fysiotherapie of tandartskosten. Zo stelt u uw kattenverzekering helemaal naar eigen wens samen en weet u zeker dat uw kat goed verzekerd is.

Dekkingen HEMA dierenverzekering

Met de basisdekking van een HEMA dierenverzekering is standaard al veel gedekt. Onder de basisdekking vallen bijvoorbeeld:

  • Een standaard dierenarts consult tot maximaal €50,- per keer
  • De kosten voor (het plaatsen van) een identificatiechip tot maximaal €60,-
  • Het gebruik van een dierenambulance, direct na een ongeval. Maximaal €150,- per keer
  • De kosten voor een CT of MRI-scan, lasertherapie of laser-reflextherapie inclusief alle bijkomende kosten. 50% van alle kosten worden vergoed
  • De kosten voor een advertentie bij vermissing van uw huisdier tot een maximum van €250,-
  • De kosten als uw huisdier ziekt wordt door een (landelijke) epidemie tot een maximum van €125,-

Vanuit de basisdekking van een dierenverzekering vergoedt HEMA ook kosten die gemaakt moeten worden om vast te stellen aan welke ziekte of aandoening uw huisdier lijdt of welk letsel ontstaan is na een ongeval. Ook de kosten die nodig zijn om een noodzakelijke behandeling uit te voeren worden vergoed vanuit de basisdekking.

Aanvullende dekkingen

U kunt uw HEMA dierenverzekering ook nog uitbreiden met vier aanvullende dekkingen:

Fysiotherapie en preventieve zorg

Met de aanvullende dekking Fysiotherapie en preventieve zorgt worden bijvoorbeeld kosten door fysiotherapie, hydrotherapie en chiropractie vergoed. De kosten worden vergoed als u een doorverwijzing heeft gehad van uw dierenarts. Er geldt een maximumbedrag van €750,- per verzekeringsjaar. Voor zorg om ziektes te voorkomen vergoedt HEMA maximaal €75,- per verzekeringsjaar.

Tandarts

Net als mensen kunnen dieren te maken krijgen met gebitsproblemen. Hiervoor kunt u de aanvullende dekking Tandarts afsluiten. De verzekeraar vergoedt dan 50% van de kosten, met een maximum van €500,- per verzekeringsjaar. De kosten worden alleen vergoed als de ingreep volgens de dierenarts of dierenspecialist medisch nodig is. Hierbij kunt u denken aan de periodieke schoonmaakkosten van het gebit, inclusief narcose en bewaking, wortelkanaalbehandelingen, het vullen van gaatjes en medisch noodzakelijke orthodontische ingrepen.

Reis

Gaat uw huisdier wel eens met u mee op reis naar het buitenland. Met de aanvullende dekking Reis sluit u een doorlopende reisverzekering af voor uw hond of kat. Uw dier is dan verzekerd in binnen- en buitenland. De maximale vergoeding voor medische kosten is €1.000,- per verzekeringsjaar. 

Chemo- en radiotherapie

Heeft uw huisdier chemo- of radiotherapie nodig? Dan krijgt u met deze aanvullende dekking een deel van de kosten vergoedt. HEMA vergoedt 50% van de totale kosten.

Declareren

Heeft u een HEMA dierenverzekering en wilt u een declaratie indienen? Dan heeft u een ingevuld declaratieformulier nodig, samen met de originele rekeningen en een patiëntenkaart. Op een patiëntenkaart wordt er door de dierenarts bijgehouden wat er is gebeurd met uw huisdier. Hierop staan de diagnoses, klachten en behandelingen. Deze patiëntenkaart kunt u opvragen bij uw dierenarts. Onthoud wel dat u voor elke keer dat u een declaratie indient bij HEMA, u naast het eigen risico een eigen bijdragen van €45,- betaalt. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden kunt u de declaraties ook opsparen en deze één keer per jaar tegelijkertijd indienen.

Inloggen

Het declaratieformulier vindt u op de website van HEMA. U kunt de declaratie online indienen. U kunt het declaratieformulier, de originele rekeningen en de patiëntenkaart uploaden of mailen naar schadeteam@verzekerdbijhema.nl.

Polisvoorwaarden HEMA dierenverzekering

Klantenservice

HEMA Verzekeringen is telefonisch niet bereikbaar voor algemene vragen. Als u een vraag heeft, kunt u deze via het online contactformulier sturen of stuur een e-mail naar info@verzekerdbijhema.nl. Binnen twee werkdagen ontvangt u een antwoord.

Waarom een dierenverzekering afsluiten via Diks Verzekeringen?

Wilt u een dierenverzekering afsluiten? Dan bent u bij Diks Verzekeringen aan het juiste adres. Vul direct een aantal gegevens in, in onze online vergelijkingstool om alvast een indicatie van de premie te berekenen. Bovendien kunt u direct de bijbehorende polisvoorwaarden bekijken, zodat u straks precies weet hoe u verzekerd bent.

** Let op: HEMA is niet opgenomen in onze vergelijkingstool.

Wat doet Diks Verzekeringen voor u?

Op Diks.nl kunt u gemakkelijk de premie voor een dierenverzekering berekenen. Met ruim 50 jaar ervaring kunnen we u bij Diks Verzekeringen bovendien goed adviseren. Onze verzekeringsspecialisten zitten maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 voor u klaar om u te helpen met al uw vragen. Wij streven er naar u en uw huisdier altijd verzekerd te krijgen tegen de beste premie en voorwaarden.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 0 reviews

Bereken direct de premie van uw dierenverzekering!