Een autoverzekering na rijontzegging afsluiten?

Na een rijontzegging kan het lastig zijn om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn veel redenen waardoor u een rijontzegging kunt krijgen. Ook de duur ervan verschilt. Zo’n rijontzegging kan daarnaast vervelende gevolgen hebben voor het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Is het mogelijk om na een rijontzegging een autoverzekering af te sluiten?

Wanneer krijgt u een rijontzegging?

Als u een rijontzegging krijgt, betekent dit dat u voor een bepaalde tijd geen motorvoertuig meer mag besturen. De rijontzegging geldt dus voor alle gemotoriseerde voertuigen, niet alleen voor een auto. U kunt een rijontzegging krijgen voor een paar dagen, een paar weken, maanden of soms zelf jaren. Rijontzeggingen kunnen opgelegd worden door de politie, een officier van justitie of een rechter.
Hieronder staan enkele voorbeelden van situaties waarin u een rijontzegging kunt krijgen:

  • Het rijden onder invloed van (veel) te veel alcohol of drugs
  • Doorrijden na het veroorzaken van een ongeval
  • Meer dan 50 kilometer per uur te hard rijden
  • Rijden tijdens een rijontzegging of met een ongeldig rijbewijs

Autoverzekering na rijontzegging: de Vereende

Een autoverzekering afsluiten nadat u uw rijbewijs kwijt bent geweest, is een stuk moeilijker. Toch biedt Diks Verzekeringen wel mogelijkheden om een autoverzekering af te kunnen sluiten na rijontzegging.

Bij de Vereende kan iedereen terecht die met ‘bijzondere risico’s en schades’ te maken heeft. Ook wanneer u een strafblad heeft, u in korte tijd veel schades heeft gereden of na wanbetaling kunt u bij de Vereende terecht. Bij deze maatschappij kunt u de bijzondere risico’s wel verzekeren. Door omstandigheden kan het iedereen overkomen. Kunt u elders geen verzekering afsluiten, dan kunt u hier terecht. Het is (vaak) enkel mogelijk een verzekering af te sluiten door gebruik te maken van een tussenpersoon. Diks Verzekeringen is een tussenpersoon van de Vereende. Hierdoor kunt u bij ons een verzekering afsluiten bij de Vereende. Een belangrijke voorwaarde is wel dat u de premie vooruit betaalt.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! We zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 296 reviews
Henk
de enige vraag die ik had werd vriendelijk, geduldig en deskundig beantwoord
Nelus
beste van allemaal superservice
dik
uitstekend

Bereken premie