chalet verzekeren

Chaletverzekering: direct uw chalet verzekeren!

Nooit onderverzekerd
Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
98% beveelt ons aan
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Welke dekking past bij u?

Brandschade
Inbraak en vandalisme
Schade door slechte weersomstandigheden
Schade door plotseling onvoorziene gebeurtenissen

Welke dekking past bij u?

Basic

 • Brandschade
 • Inbraak en vandalisme
 • Schade door slechte weersomstandigheden
 • Schade door plotseling onvoorziene gebeurtenissen
Bereken Premie meer informatie

Allrisk

 • Brandschade
 • Inbraak en vandalisme
 • Schade door slechte weersomstandigheden
 • Schade door plotseling onvoorziene gebeurtenissen
Bereken Premie meer informatie

Veelgestelde vragen over het verzekeren van een chalet

Wat is er verzekerd met een chaletverzekering?

Met deΒ standaard dekkingΒ van een opstalverzekering is uw recreatiewoning verzekerd bijΒ brand,Β inbraak,Β vandalismeΒ en schade door weersomstandigheden, zoalsΒ storm, hagel enΒ bliksem. Als u kiest voor een allrisk dekking bent u ook verzekerd bij plotselinge, onvoorziene gebeurtenissen. Dit omvat bijvoorbeeld schade aan uw recreatiewoning door vallen, stoten of botsen.

Bij een opstalverzekering verschilt het per soort woning voor hoeveel het gebouw verzekerd is. Dit kunt u terugvinden op uw polisblad. De verzekeraar vergoedt meestal de schade die u heeft tot een maximaal bedrag dat op uw polisblad staat. Ook als bij schade blijkt dat het bedrag op uw polisblad lager is dan de waarde van uw recreatiewoning.

Wat is er niet verzekerd?

Elke verzekeraar heeft in de polisvoorwaarden zaken opgenomen die zijn uitgesloten van dekking. Het kan per verzekeraar verschillen, maar dit is bijvoorbeeld:

 • Als u permanent in uw chalet woont
 • Als u uw chalet voor zakelijke doeleinden gebruikt
 • Wanneer u te weinig heeft gedaan om de schade e voorkomen, bijvoorbeeld door slecht onderhoud of doordat u ramen en deuren open laat staan bij neerslag
Ik verhuur mijn chalet. Kan ik hem alsnog verzekeren?

Ja, ook als u uw recreatiewoning verhuurt, kunt u deze verzekeren. Hierbij is wel het aantal dagen per jaar dat u de woning verhuurd van belang. Bij de meeste verzekeraars mag u de recreatiewoning voor maximaal 6 maanden per jaar verhuren. Dit kan per verzekeraar verschillen, dus controleer dit altijd even in de polisvoorwaarden. Bij sommige verzekeraars valt verhuur onder de basisdekking en bij andere kunt u hiervoor een aparte dekking afsluiten. Als u uw vakantiewoning meer dan 300 dagen per jaar verhuurt, moet u een zakelijke opstalverzekering afsluiten.

Wat is de beste verzekering voor een chalet?

Vraagt u zich af wat de beste verzekering is voor uw chalet? Dit is afhankelijk van het soort woning dat u heeft en de dekking die u wilt afsluiten. Door verzekeringen te vergelijken vindt u gemakkelijk de beste verzekering voor uw chalet. U kunt ook nog kiezen tussen een opstalverzekering of een woonverzekering (een opstal- Γ©n inboedelverzekering)

Moet ik mijn chalet particulier of zakelijk verzekeren?

Bij het afsluiten van de verzekering geeft u aan om wat voor woning het gaat. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit recreatiewoning, stacaravan of chalet. Meestal kunt u gewoon een particuliere opstalverzekering afsluiten, maar in sommige gevallen heeft u een zakelijke opstalverzekering nodig. Dit moet bijvoorbeeld als uw chalet is aangekocht binnen een BV, of als u uw recreatiewoning meer dan 300 dagen per jaar verhuurt. Dit aantal dagen kan wel per verzekeraar verschillen. In de meeste gevallen kunt u uw chalet echter particulier verzekeren, ook als u uw chalet (af en toe) verhuurt. Controleer dit altijd even in de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 11 reviews
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Henk
Na inval in woning door andere tussenpersoon van de Vereende bijna als crimineel gezien waarbij de risicofactor heel hoog was. De beoordeling door Diks Verzekeringen was geheel anders, wat er gebeurt was bij ons telde niet mee voor die verzekering. We zijn er dan ook heel blij mee dat de Vereende ons deze tussenpersoon Diks Verzekering heeft toegewezen. Gewoonweg: hardstikke eerlijk. Wij raden dit dan ook iedereen aan die in de problemen zit.
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
john
goede verzekering maar duur en nooit echt aangepast
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
jos Polfliet
goede en snelle afwikkeling van zaken

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering!