Kan ik een caravan verzekeren tegen dagwaarde?

Als u met uw caravan schade veroorzaakt bij een ander, wordt dit gedekt door uw WA autoverzekering (op het moment dat u de caravan trekt met de auto). Schade aan uw eigen caravan valt echter niet onder de dekking van uw autoverzekering. Ook voor schade door bijvoorbeeld brand, storm of hagel moet u een caravanverzekering afsluiten.

Voor een nieuwe caravan (tot ongeveer 5 jaar oud), kunt u een caravanverzekering met nieuwwaarde dekking afsluiten. Is uw caravan al wat ouder? Dan kunt u de caravan ook verzekeren tegen de dagwaarde. Op Diks.nl leggen we u graag uit wat dat inhoudt.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Hoe wordt de dagwaarde van mijn caravan bepaald?

De belangrijkste factoren bij het bepalen van de dagwaarde zijn de cataloguswaarde en de leeftijd van de caravan. Ook het gebruik en het onderhoud van de caravan spelen een belangrijke rol, hoewel deze lastig te meten zijn. Op internet zijn er een aantal rekentools te vinden waarmee u de dagwaarde van uw caravan zou kunnen berekenen, maar hierin worden het onderhoud en het gebruik dus niet meegenomen, waardoor ze niet accuraat zijn. Om toch een idee te krijgen van de dagwaarde van uw caravan kunt u kijken naar occasionsites waarop vergelijkbare caravans worden aangeboden.

Caravan verzekeren tegen dagwaarde? Sluit een caravanverzekering af via Diks Verzekeringen!

Op Diks.nl kunt u uw caravan verzekeren tegen de dagwaarde. We hebben een ruim aanbod aan caravanverzekeringen, waardoor we voor elke caravan de juiste verzekering hebben. Gebruik onze handige online tool voor het vergelijken van caravanverzekeringen en sluit vervolgens eenvoudig af.

Heeft u nog vragen over de verzekering of wilt u nog even overleggen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bereiken op 030 – 688 37 00. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 13 reviews
tom loman
Erg goed geholpen met informatie die mij geholpen heeft om mijn camper te kunnen verzekeren.
Hans
Zie boven.
Aad
Bij andere aanbieders had ik problemen, vooral met mijn leeftijd. Bij Diks was dat geen enkel punt. Dus hartelijk dank!

Bereken direct de premie voor een caravanverzekering!