Hoe moet ik een caravan overschrijven?

Als u een caravan heeft gekocht van meer dan 750 kg, dan moet u als nieuwe eigenaar het kenteken van uw caravan overschrijven. Niet elke caravan hoeft overgeschreven te worden. Alleen die van 750 kilogram of zwaarder moeten op naam gezet worden. Dus heeft u een nieuwe of tweedehandse caravan aangeschaft met een dergelijk gewicht en is er gewisseld van eigenaar? Dan is tenaamstelling noodzakelijk. Als dit gedaan is kan er pas gesproken worden van een nieuwe eigenaar.

Wat verzekeren betreft dient alleen het trekkend voertuig verzekerd te zijn, aangezien de caravan automatisch meeverzekerd is op uw WA-autoverzekering. Wel is het alsnog verstandig om een caravanverzekering af te sluiten.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Kan ik een caravan online overschrijven?

U kunt de tenaamstelling op diverse plekken regelen, zoals bij de gemeente, PostNL locaties en de door de RDW erkende autogarages. U kunt de tenaamstelling ook zelf online regelen. Op de website van het RDW kun je gemakkelijk zelf online de overschrijving regelen.  U dient wel te beschikken over uw DigiD-inloggegevens en een Android smartphone voor de app ‘RDA-scanner’. De online overschrijving volgt op zich vanzelf.

Op de site van het RDW kies je voor ‘voertuig overschrijven’ en log je in met je DigiD gegevens. Vervolgens dien je de QR code met je telefoon te scannen, waarna er nog een extra controle scan plaatsvindt van je identiteitsbewijs. Daarna kom je in de online overschrijvingsdienst van de RDW. Als het verschuldigde bedrag betaald is, is de overschrijving gelukt en ontvang je per mail een link naar het vrijwaringsbewijs en het tenaamstellingsverslag. De kentekencard en het tweede deel van de tenaamstellingscode ontvang je enkele werkdagen later per post.

Hoe vergelijk ik mijn caravanverzekering?

Het vergelijken van een caravanverzekering is eenvoudig. Op Diks.nl beantwoordt u een paar vragen en binnen enkele minuten ziet u wat u kunt besparen. Het zijn over het algemeen vragen die uit uw hoofd te beantwoorden zijn. Om te voorkomen dat u iets over het hoofd ziet, vragen wij u ook naar de waarde van de:

  • Voortent / luifel
  • Eventuele aanbouw
  • Inboedel
  • Mover

Vergelijk online de premie voor een caravanverzekering