Is een Bovag caravan keuring verplicht?

Op dit moment is er geen verplichte Bovag keuring voor de caravan. Er zijn wel geluiden dat dit in de komende jaren wellicht gaat veranderen. Vooralsnog is het niet verplicht. Het hebben van een caravanverzekering is ook (nog) niet verplicht, maar is net als het doen van een APK keuring voor uw caravan, wel sterk aan te raden. Met een goed onderhouden caravan, die om de 2 jaar goed wordt gecontroleerd door een Bovag bedrijf, gaat u met een gerust hart te weg op. De keuring kan kleine of zelfs grote gebreken van uw caravan aan het licht brengen, wat weer uit kosten -en veiligheidsoogpunt zeer gewenst is om te weten te komen.

Wat kost een Bovag caravan keuring

De kosten van een Bovag caravan keuring, hangt af van wat er uit de keuring komt. Gemiddeld liggen de kosten tussen de 150-300 euro. De kosten hangen uiteraard ook af van de staat van uw caravan en of u periodiek de keuring doet. Een BOVAG Onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en onderhoud aan alle wezenlijke onderdelen van uw caravan. Op ruim 60 onderhoudspunten wordt er gecontroleerd. Een erkend keurmeester controleert al deze punten waaronder op wettelijke eisen zoals op banden en op veiligheid zoals van de gasinstallatie. Als het nodig is worden er onderdelen gerepareerd of vervangen.

U ontvangt na controle een uitgebreid keuringsrapport, waarop staat welke punten gecontroleerd zijn en wat de bevindingen zijn. Indien uw caravan op alle inspectiepunten is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een BOVAG-keuringssticker. Hierop is de maand en het jaartal weergeven waarop de BOVAG onderhoudsbeurt is uitgevoerd.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Hoe vaak moet u uw caravan laten keuren?

Zoals hierboven al even benoemd; het is vooralsnog niet verplicht om u caravan te laten keuren, net als dat een caravanverzekering niet verplicht is. U staat er wellicht niet bij stil, omdat uw caravan slechts een aantal weken per jaar gebruikt. Maar stilstand (in de stalling of lange tijd op een camping) betekent onherroepelijk achteruitgang. Bovendien vragen hoge temperaturen, bergachtige gebieden, files en lange reisafstanden veel van de techniek. Laat voor uw eigen veiligheid en comfort de caravan, dus regelmatig onderhouden door de BOVAG-vakman eens in de twee jaar. Lees hier ook ons blog over tips met de caravan op vakantie.

Hoe vergelijk ik mijn caravanverzekering?

Het vergelijken van een caravanverzekering is eenvoudig. Op Diks.nl beantwoordt u een paar vragen en binnen enkele minuten ziet u wat u kunt besparen. Het zijn over het algemeen vragen die uit uw hoofd te beantwoorden zijn. Om te voorkomen dat u iets over het hoofd ziet, vragen wij u ook naar de waarde van de:

  • Voortent / luifel
  • Eventuele aanbouw
  • Inboedel
  • Mover

Waarom kiezen voor een Bovag keuring?

  • U weet zeker dat de caravan ( of camper, vouwwagen) aan alle wettelijke eisen voldoet
  • Bovag heeft echte specialisten aan het werk. Goed opgeleide medewerkers met alle kennis en kunde in huis
  • Bovag reparatiegarantie:  u krijgt drie maanden garantie op de onderhoudsbeurt voor campers en zes maanden op de onderhoudsbeurt voor caravans en vouwwagens.
  • Hogere restwaarde: BOVAG-onderhoud is waardebehoud van uw caravan.

Bereken direct de premie van uw caravanverzekering